Inici BENICARLÓ Primer ple sobre l’estat de la ciutat

Primer ple sobre l’estat de la ciutat

345

Benicarló va celebrar dijous 9 de novembre, per primera vegada en la seua història, un ple per tractar l’estat de la ciutat des del punt de vista dels partits que conformen el consistori benicarlando. D’aquesta manera, cada portaveu va defensar o criticar la gestió de l’actual equip de govern, en un torn d’intervencions que va obrir l’alcaldessa, Xaro Miralles, i en el qual va parlar sobre la situació de l’Ajuntament a mitjans de 2015 –quan començà a governar PSPV-PSOE junt amb Compromís-Esquerra Republicana-, la situació actual després de dos anys de gestió, i el futur de la ciutat.

En el seu parlament, Miralles va destacar el fet que es trobaren un Ajuntament “sense diners” però amb un deute elevat, i va defensar el projecte de futur per a la ciutat que persegueix el nou equip de govern i que ve enfocat en l’estratègia EDUSI, que dotarà la ciutat de fons europeus per tal fer-la més sostenible, eficient a nivell energètic, més electrònica i adaptada. L’alcaldessa també destacà projectes que estan en marxa o a punt d’iniciar-se a nivell urbanístic, comercial, social o cultural, entre d’altres, i va destacar el treball dut a terme per la regidoria de Promoció Econòmica, que ha aconseguit diverses subvencions que han fet consolidar el projecte per dinamitzar l’ocupació a la ciutat. Miralles destacà que s’ha dut a terme una bona gestió política i econòmica per part de l’actual equip de govern, amb plans per projectar una nova ciutat, i va destacar la consecució de grans plans com el nou PGOU, el Pla Estratègic de Turisme o el de Comerç, entre d’altres. La primera edil va destacar, a més, la “planificació de futur” que estan duent a terme en un ajuntament “sanejat i amb diners”.

El portaveu de Ciudadanos, Benjamín Martí, obrí el torn d’intervencions de l’oposició tot fixant l’atenció en el PGOU i l’acceptació per part de l’equip de govern del PATIVEL, que va criticar àmpliament i que va titllar com a “perdua d’oportunitat” per a desenvolupar el turisme com a motor de desenvolupament de la ciutat. Martí tampoc es va mostrar favorable al retorn de deute als bancs, que s’anunciava dies abans de la celebració del ple, afirmant que “o anem sobrats, o no sabem en què gastar-los”. El regidor va criticar la manca d’iniciatives en àrees com Agricultura i Pesca, Turisme, Comerç o Promoció Econòmica, on indicà que “es podia fer més”. Pel que fa a Benestar Social, Martí va apuntar la preocupació del seu partit pel que va anomenar la “cronificació de la pobresa”, i en l’apartat cultural, va afirmar que també es preocupen perquè s’estiga polititzant la cultura i que totes les actuacions i events que es porten siguen en un únic idioma, afirmant a més que “aquí es parla en benicarlando”.

En el seu torn, la portaveu del grup municipal Compromís-Esquerra Republicana va defensar el treball que s’està realitzant en àrees com la de Benestar Social, Medi Ambient, Cultura i Participació Ciutadana, les àrees que desenvolupen els regidor  del grup. I va defensar un equip de govern “cohesionat que treballa per millorar Benicarló i portar-lo al canvi”.

De la seua banda, el portaveu del Partit Popular, Juan Antonio Mañá, va parlar de “carència d’objectius” de l’equip de govern, afirmant que arriba tard per tal de posar en marxa de manera real tots els plans i projectes dels que es parlen i són necessaris, segons el seu grup, per millorar la població. Va posar com a exemple l’estratègia EDUSI, apuntant que desconeixen quins són els grans projectes que es duran a terme, i va detallar àrea per àrea les mancances detectades.

Mañá va afirmar que els primers 100 dies de l’equip de govern van destacar per la seua “inexperiència, manca de coordinació, improvisació, manca de gestió i carència de projectes”, i va criticar el “postureo” del mateix. “No existeix cap nou estil” de govern, afirmà Mañá, i acusà l’equip de govern de maquillar o continuar amb els projectes dels governs predecessors, sense aportar novetats a la gestió municipal i sense comptar amb un projecte de ciutat. Ni idees, ni planificació, ni col·laboració… El portaveu popular afirmà que “han estat lents i han arribat tard”, pel que fa als dos anys de legislatura que resten per finalitzar el mandat de quatre anys de l’equip de govern.

 

Pel que fa al PSPV-PSOE, el seu portaveu, Carlos Flos, va criticar –com apuntava l’alcaldessa en el seu discurs inicila- que, a l’entrar el nou equip a governar el consistori, es trobaren un Ajuntament sense diners i endeutat, i va defensar la gestió econòmica que s’està duent a terme i el pagament de deute que estan realitzant per sanejar la situació municipal. Xaro Miralles va ser l’encarregada de tancar la sessió plenària extraordinària recordant plans que estan desenvolupant per tal de perfilar el nou projecte de ciutat de l’equip de govern de Benicarló.

Article anteriorFalla El Caduf presenta els seues càrrecs 2018
Article següentEl hospital de Vinaròs tendrá una nueva farmacia hospitalaria en 2018