Inici COMARQUES Presentació ‘La estela del poder’ de Conxa Solans

Presentació ‘La estela del poder’ de Conxa Solans

130

Divendres 19 d’abril l’auditori Carles Santos de la Fundació Caixa Vinaròs va quedar petit per acollir les persones que van assistir a la presentació de l’última novel·la de Conxa Solans, La estela del poder, de l’editorial Antinea.

La presentació es va obrir amb la representació d’un passatge de la novel·la en la que Ángela Albiol interpretava la Duquessa d’Albuquerque. Durant la presentació, conduïda per Montse Cateura, es va anar desgranant el text, tant des del punt de vista històric com narratiu. L’acte es va completar per altres lectures a càrrec d’Anna Fibla i Nati Romeu, que va tancar l’acte.

La estela del poder és la novel·la que dona continuïtat a Razón de Estado, l’anterior obra de Conxa i, com deia l’autora, va néixer de la necessitat de tancar la nissaga  Requesens, una família noble catalana que ens era presentada en el primer llibre. Els Requesens van tenir importants vinculacions amb Carles V i Felip II, per això en aquestes dues obres descobrirem, de teló de fons, els esdeveniments més importants del segle XVI espanyol.

Més enllà del context històric d’aquest nou llibre la novel·la en ofereix bones dosis d’amor, de mort, de poder i d’intrigues que “enganxaran” als lectors gràcies a una estructura de capítols curs i de fàcil lectura i, on de nou, les dones seran les protagonistes principals del relat.

Com ja és habitual en aquestes i altres novel·les de l’autora (El llarg camí del sol, Aquella Norton o Res no es pot amagar) els fets històrics són la referència real on “viuen” els personatges que intervenen a la novel·la i que Conxa treballa de manera exquisida amb descripcions riques en detalls.