Inici PEÑÍSCOLA Peníscola s’afegeix a la campanya de la Bandera Verda de la sostenibilitat...

Peníscola s’afegeix a la campanya de la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

46

Banderes Verdes és la campanya estival de Ecovidrio que reconeix la labor dels ajuntaments i hostalers locals en matèria de reciclatge d’envasos de vidre i el seu compromís amb l’avanç cap a un desenvolupament sostenible

L’Ajuntament de Peníscola i més de 105 establiments hostalers de la localitat competiran aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya celebra la cinquena edició de #MovimientoBanderasVerdes, la seua reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconéixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

Així, Peníscola rivalitzarà amb fins 40 municipis valencians amb l’objectiu d’aconseguir o revalidar la “Bandera Verda de la Sostenibilitat” d’Ecovidrio que ja van aconseguir l’Alfàs del Pi i Finestrat durant la passada edició d’aquesta iniciativa.

Enguany Ecovidrio també reconeixerà els dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables. El restaurant Casa Montaña (València) i el restaurant Hydra (Calp, Alacant) van ser els establiments hostalers premiat en la passada edició. Així mateix i com a novetat enguany, a part d’aquest reconeixement, Ecovidrio convidarà dues persones de cada establiment guanyador, a gaudir d’una Màster Class i una degustació de diversos plats oferits per un reconegut xef amb Estrella Verda Michelin.

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per a donar resposta als elevats índexs de consum d’envasos de vidre que es registren en les zones costaneres del nostre país durant l’època estival. Durant els mesos d’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler. Conscient de la necessitat de fer costat a l’hostaleria, Ecovidrio posarà en marxa un equip d’educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius el sector HORECA de la costa espanyola.