Inici PEÑÍSCOLA Peníscola remodelarà l’avinguda d’Espanya per a després de l’estiu

Peníscola remodelarà l’avinguda d’Espanya per a després de l’estiu

315

L’obra contempla la renovació de les xarxes de sanejament i canalització d’aigua, així com el canvi de les voreres i traçat de la carretera per donar preferència als vianants

La regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Peníscola ha confirmat la disponibilitat de recursos econòmics per a l’execució de l’obra de remodelació de l’Avinguda Espanya, després d’haver aprovat en el ple d’ahir diferents modificacions pressupostàries a aquest efecte.

El projecte contempla una inversió de gairebé 900.000€ que inicialment es preveia assumir amb un préstec bancari durant el present any. No obstant això, la regidora de l’àrea, Dol Bayarri, ha explicat que s’empraran sobrants de préstecs prèviament sol·licitats per a costejar més de 550.000€ del projecte. El finançament restant, s’obtindrà a través del Pla 135 de la Diputació Provincial, en dues anualitats, l’import de les quals supera en el seu conjunt els 280.000€. “Així garantim disponibilitat pressupostària suficient per a poder executar l’obra entre enguany i el següent” ha explicat la regidora.

Per la seva part l’àrea d’Urbanisme, ha confirmat la seva voluntat de començar l’obra “quan finalitzi l’estiu” ha explicat el regidor responsable, Jorge Rovira, concretant que l’execució de les obres s’estendria fins al primer trimestre del següent any.

Una reurbanització en ple centre

L’Avinguda Espanya és un dels vials principals del nucli urbà, on es concentren un bon nombre de comerços i establiments d’hostaleria i restauració, a més de múltiples serveis i sucursals bancàries. El projecte de reurbanització planteja la renovació de la xarxa de sanejament i canalització d’aigües, ja que la d’enllumenat es va renovar recentment, al costat dels bàculs i lluminàries que il·luminen el vial. A més, es preveu executar una millora integral del paviment, en calçada i voreres, per a fer aquest amb preferència per als vianants.