Inici PEÑÍSCOLA Comencen a Peníscola les obres de reurbanització de l’avinguda Espanya

Comencen a Peníscola les obres de reurbanització de l’avinguda Espanya

176

En tractar-se d’una de les principals vies de la població, l’obra s’executarà en dos trams, en forma de cremallera, el primer tram des de l’encreuament amb el passeig marítim fins a l’encreuament amb el carrer Prado i el segon, des d’aquesta segona intersecció fins a la Plaça Constitució

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola ha informat sobre l’inici de les obres de reurbanització en l’Av. Espanya, després d’haver finalitzat els treballs previs de topografia de superfície, canalitzacions de sanejament o drenatge, necessaris per a abordar l’inici de les feines. “Les obres són sempre molestes però millorar aquest vial és prioritari i posarem tota l’obstinació en què les obres estiguin finalitzades abans de l’inici de l’estiu, s’executaran en dos trams i s’habilitaran accessos als locals mentre aquestes es desenvolupin en el tram en el qual estiguin situats” ha explicat l’edil de l’àrea d’Urbanisme, Jorge Rovira.

Concretament s’han iniciat ja en el tram comprès entre l’encreuament amb el Passeig Marítim i l’encreuament del vial amb el carrer Prado i aniran desenvolupant-se en forma de cremallera fins a completar el seu traçat fins a la Plaça Constitució (segon tram)

El projecte

El projecte de reurbanització planteja la millora de la xarxa de sanejament i canalització d’aigües, ja que la d’enllumenat es va renovar recentment, al costat dels bàculs i lluminàries que il·luminen el vial. A més, es preveu executar una millora integral del paviment, en calçada i voreres, per a fer aquest vial *semipeatonal.

Finançat per Ajuntament i Diputació

El projecte contempla una inversió de gairebé 900.000€ que inicialment es preveia assumir amb un préstec bancari. No obstant això, la regidora de l’àrea, Dol Bayarri, ha explicat que s’empraran sobrants de préstecs prèviament sol·licitats per a costejar més de 550.000€ del projecte. El finançament restant, s’obtindrà a través del Pla 135 de la Diputació Provincial, en dues anualitats, l’import de les quals supera en el seu conjunt els 280.000€.