Inici PEÑÍSCOLA Peníscola presenta la programació oficial de les seues Festes Patronals

Peníscola presenta la programació oficial de les seues Festes Patronals

210

Isabel Marqués serà proclamada Reina de les Festes la nit del 7 de setembre i estarà acompanyada pels sis components de la Cort d’Honor i les quatre xiquetes que formen la Cort d’Honor Infantil

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Peníscola ha presentat la programació oficial de les Festes Patronals amb les quals el municipi honra, cada mes de setembre, la seua Patrona, la Verge de Ermitana.

Enguany se celebraran del 7 al 17 de setembre, onze dies en què les activitats culturals, actes esportius i activitats per als més joves, se sumaran a l’emoció dels dies de la Patrona.

L’àrea, encapçalada per Ramón Simó, proposa un ambiciós programa que suma més de 120 actes “que són possibles gràcies a la col·laboració de multitud d’entitats i col·lectius locals, així com a la Comissió de Festes” assegura Simó.

“Un programa per a totes les edats que compta amb activitats de tota mena i per a tots els gustos com la programació taurina, el dia del turista, el dia dels majors i els xiquets, el pa i porta, el dia de la bicicleta o la sardinada, així com les nits en el Recinte de Penyes o les actuacions en el Parador de Festes, entre les quals destaca enguany el concert de Juan Magan del pròxim dia 15″, detalla el regidor, qui subratlla que “les Festes Patronals són molt més que unes festes, són dies de fraternitat i de devoció en els quals la ciutadania participa activament”.

Els dies més esperats pels peniscolans i peniscolanes arribaran el 8 i 9 de setembre, les dues jornades emotives dedicades a la Mare de Déu d’Ermitana amb els últims dies de la novena, les danses i la dansa-batalla de Moros i Cristians, així com el segon cap de setmana, amb les ja tradicionals desfilades de Moros i Cristians pels carrers de la ciutat.

Les campanes al vol i els coets des del balcó de l’Ajuntament anunciaran el 7 de setembre a les 13.00h l’inici de les Festes.

Aqueixa mateixa nit arribarà un dels actes més emocionants de totes les festes, la Proclamació de la Reina de les Festes que enguany tindrà l’honor de coronar a Isabel Marqués, juntament amb la seua Cort d’Honor, com a Reina. Aquest solemne esdeveniment comptarà amb Meritxell Gellida com a Mantenidora, pediatra que vela per les futures generacions de Peníscola des del Centre de Salut i que es va enamorar de la Ciutat a la Mar i de la seua gent des que va arribar el 2012.

Cort d’Honor

Els sis components de la Cort d’Honor 2023 són Ana Simó, representant de la Penya l’Espardenya; Isabel Marqués, representant de l’Associació Musical Verge d’Ermitana; María Sánchez, representant de la Penya en Almíbar; Alexandra Neag, representant al Centro Cultural Andaluz; Victoria Samaniego, representant de l’Associació de Bombos i Tabals, i Patxi Algado, com a representant de l’ACD Peñíscola.
Per part seua, la Cort d’Honor Infantil està formada per Jimena Bayarri, Rut Bayarri, Kiara Busquets i Rebeca Marín.