Inici PEÑÍSCOLA Peníscola oferirà a l’octubre una intensa agenda cultural i més d’una desena...

Peníscola oferirà a l’octubre una intensa agenda cultural i més d’una desena d’esdeveniments 

260

Durant els dies del pont festiu hi haurà visites guiades i el gran esdeveniment de turisme vivencial relacionat amb la Peníscola de Cinema que recrearà els grans rodatges que ha allotjat la localitat

Les regidories de Turisme i Cultura de l’Ajuntament de Peníscola han avançat avui la programació d’activitats i esdeveniments que allotjarà la destinació durant el mes vinent d’octubre.
Des de l’àrea de gestió turística, el regidor responsable, Ramón Simó, ha destacat les “bones previsions per al pont dels festius 9 i 12 d’octubre” i ha confirmat la celebració de l’esdeveniment anual de turisme vivencial entorn de Peníscola de Cinema, amb el qual la ciutat allotja recreacions en diferents localitzacions icòniques dels rodatges, en els quals els participants formen part de l’acció, tant davant com darrere de les càmeres.
A més, durant els caps de setmana i al llarg de tot el pont, Turisme ofereix visites guiades gratuïtes per a conéixer el patrimoni local.
Des de l’àrea de Cultura, la seua regidora Lidia Herrero, ha posat en valor la participació de les entitats locals i associacions en la confecció de l’agenda mensual d’octubre, perquè hi ha múltiples esdeveniments en els quals participen de manera activa.
Des del Street Jazz Weekend, que tindrà lloc el 7 d’octubre, passant per la Fira de Tardor de la Casa d’Andalusia, fins a la trobada de Bandes de la Comunitat, el 23 d’octubre, hi ha multitud d’activitats en les quals les entitats locals participen com a impulsores i organitzadores en col·laboració amb la mateixa Regidoria.
El dia 8 d’octubre es programaran dos concerts musicals, Va de Dones, a les 12.00h, i Joan Americ, a les 19.30h al Parc d’Artilleria.
Els dies 12 i 13 l’Oktober Fest que impulsa la cerveseria artesanal Badum i Les Botigues al Carrer el dia 7.
La Biblioteca Municipal compta també amb una complida programació que inclou presentacions de llibres i activitats de dinamització i animació lectora, com el dia 4 d’octubre, amb l’escriptor i pintor local, Sergi Cambrils.

Dia Nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya

El mes arrancarà el diumenge dia 1 amb la celebració del Dia Nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya, amb la lectura del manifest i la hissada de bandera, una arrencada de mes amb aniversari perquè Peníscola forma part de l’agrupació com a fundadora, des de fa una dècada.
“Vam ser un dels 14 pobles que vam iniciar la marxa amb l’associació i avui som més d’un centenar de pobles orgullosos i compromesos amb el nostre singular patrimoni” ha recordat Simó, recordant que l’acte institucional es durà a terme a les dotze del migdia en el Passeig Marítim.