Inici PEÑÍSCOLA Peníscola destinarà en el pròxim exercici un 20% més a la despesa...

Peníscola destinarà en el pròxim exercici un 20% més a la despesa social

89


L’Ajuntament de Peníscola ha aprovat els comptes per a l’any vinent, amb un “marcat caràcter social” ha destacat el mateix alcalde, Andrés Martínez, després de superar el tràmit plenari que dona llum verda al pressupost.

La Regidoria de Benestar Social i Sanitat comptarà l’any pròxim amb un pressupost total de més de 750.000€.”La despesa social s’incrementarà al voltant del 20% ja que l’any entrant hem reforçat els serveis socials amb 120.000€ més, sumant un total de 631.456,26€” ha explicat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol.

Les partides destacables són les destinades a la realització dels diferents programes que donen cobertura a les diferents etapes vitals, especialment la tercera edat, com per exemple la Unitat de Respir Familiar, el programa d’envelliment actiu, la teleassistència, les activitats orientades a la dona, dependència i el programa ‘Menjar a casa’.

També destaca la previsió de suport a la família i la infància, així com les ajudes per a la pobresa energètica i les ajudes econòmiques d’emergència social.

Una altra de les línies de treball de la Regidoria és la col·laboració amb les entitats socials, amb finançament a través de convenis amb Fenòmens, Creixem, Fundació Amigó, Cocemfe, Isonomia o agrupacions de pacients o familiars de pacients d’alzheimer, fibromiàlgia o dany cerebral adquirit. A més, la Regidoria impulsa programes per als més xicotets i joves, com la Ludoteca municipal, el Centre Juvenil o l’Escola d’Estiu.

Pel que respecta a la despesa sanitària, el consistori destinarà en 2022 un total de 123.600€ per a l’ambulància, el manteniment de consultoris auxiliars i l’Hospital Provincial.

Enguany, a més, s’aprovarà el Pla Municipal d’Infància i Adolescència. Pel que respecta a la despesa sanitària, el consistori destinarà en 2022 un total de 123.600 € per al transport sanitari no assistit, el manteniment de consultoris auxiliars i l’Hospital Provincial “mentres Generalitat no ens facilite una base d’ambulància, seguirem finançat el servici de TNA per a garantuzar l’assistència a la nostra població i els nostres visitants, així com la disposició dels consultorioa auxiliars, a pesar que Generalitat porte dos anys sense obrir-los” ha assegurat Martínez, reclamant més esforços a l’administració autonòmica.
Article anteriorVinaròs renova el parc caní del carrer de Les Camaraes
Article següentRecuperat el cotxe que va caure al port de Vinaròs