Inici PEÑÍSCOLA Peníscola destina 3,3 milions del superàvit a reforçar les polítiques socials i...

Peníscola destina 3,3 milions del superàvit a reforçar les polítiques socials i la reactivació econòmica

345

Peníscola destina 3,3 milions del superàvit a reforçar les polítiques socials i la reactivació econòmica

– Es reforçaran partides com la d’emergència social o la destinada al pla d’ocupació local

– Un terç del total del modificat, quasi un milió d’euros, es destinaran a cobrir el pagament de la taxa de fems que s’eliminarà per a veïns i negocis locals

– Es reforçarà la partida de promoció turística del destí així com l’agenda cultural

– També es duran a terme obres de millora de l’entorn urbà, com la reurbanització de la Avda España, que la farà més accessible

Peníscola (13-03-3021).- En el ple ordinari convocat per al dijous de la setmana pròxima, l’Ajuntament de Peníscola aprovarà “la major modificació de crèdit de la història en la nostra localitat” tal com ho ha qualificat el propi alcalde, Andrés Martínez.

Concretament es tracta d’una modificació de crèdit de 3.318.503,36€ de romanents de tresoreria per a despeses generals “és a dir, estalvis de l’any anterior que s’incorporen enguany per a engrossir partides ja existents o generar noves per a abordar diverses inversions” ha explicat Martínez.

Dijous passat es va donar compte a la resta de grups polítics en el consistori, en la comissió d’hisenda prèvia al pròxim ple, del destí d’aqueixos més de tres milions d’euros “que aniran a reforçar, fonamentalment, les polítiques socials i potenciar la reactivació econòmica”.

Així, un terç de l’import, quasi un milió d’euros, es destinarà a cobrir la despesa de la recollida dels residus sòlids urbans, el fem; eliminant el cobrament de la taxa a veïns i empreses locals, “una iniciativa que deixarà més de 900.000€ en les butxaques de les famílies peniscolanes i en les caixes dels seus negocis”.

A més, es reforçarà la partida d’activitats i esdeveniments promocionals per a la destinació turística, s’incrementa la partida de programació cultural i se sumen recursos a la partida d’emergència social, així com a la destinada a la convocatòria d’un pla d’ocupació local, que es duplica.

També es preveu dur a terme obres de millora de l’entorn urbà, com la reurbanització de la Avda España, que la farà més accessible.”Aquesta és una de les inversions més importants que s’incorporaran al pressupost perquè suposa una despesa de més de 800.000€” ha explicat el munícipe.

En matèria d’obres es contempla la millora de la bassa portuària amb la substitució del paviment de fusta per un paviment petri, així com la millora de l’enllumenat de la Plaça Santa María, dos emplaçaments emblemàtics i molt concorreguts per trobar-se en els accessos a la ciutat antiga.