Inici PEÑÍSCOLA Peníscola avança les tasques de prevenció davant la possibilitat de pluges torrencials

Peníscola avança les tasques de prevenció davant la possibilitat de pluges torrencials

281

S’han reactivat les tasques de neteja d’embornals i durant aquest mes es duran a terme treballs forestals de neteja i desbrossament

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola ha confirmat l’activació de diferents accions de prevenció davant el possible risc de pluges torrencials que solen arribar a la zona al final de l’estiu i en l’inici de la tardor.

D’aquesta manera, per part de la concessionària de la neteja de vials, s’ha confirmat la reactivació de la neteja d’embornals, en aquest inici del mes. A més, l’edil de l’àrea, Miguel Castell, ha informat sobre la tramitació davant la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, la corresponent declaració responsable per a escometre els treballs forestals de defensa davant incendis forestals i riscos d’inundació.

S’han contemplat en aquest sentit actuacions de silvicultura preventiva a l’entorn d’urbanitzacions: Font Nova, Lloma Bella, Arco Iris, així com en el tram urbà dels barrancs Fontnova, Mongells i Moles. Els treballs encarregats consisteixen en la creació d’àrees de discontinuïtat en àrees urbanitzades, desbrossament i tala selectiva d’arbratge en la zona d’influència forestal d’àrees urbanitzades i control de canyars en llits que afecten la interfície urbana forestal o àrees estratègiques de gestió, tot això en nom de la minimització de riscos d’incendi forestal i inundacions aigües avall dels barrancs referits. Es preveu completar les actuacions descrites durant el present mes de setembre.