Inici PEÑÍSCOLA Peníscola avança en les tasques rutinàries de neteja de l’Ullal de l’Estany

Peníscola avança en les tasques rutinàries de neteja de l’Ullal de l’Estany

166

Els treballs consisteixen en la retirada de residus, així com restes orgàniques de poda i retallada realitzats en els mesos anteriors, de les canyes dels marges de les principals séquies que recorren la marjal, com l’Ullal de l’Estany, la séquia del Rei, la séquia Ampla, la Sangonera i tot el tram comprés entre l’avinguda de Pigmalión i la zona posterior de l’extensió hotelera.

En aquests moments no està permés realitzar podes ni desbrossaments, fins finalitzat el mes de juliol, a causa de la proliferació de nius de diferents pardals en els mesos de primavera; la llei és molt restrictiva amb els treballs permesos, per la qual cosa les tasques es desenvolupen abans, en els mesos permesos (entre juliol i març).

Mantindre la flora d’aquest entorn en equilibri suposa una inversió de recursos més que considerable per al consistori que, no sols ha de fer les tasques de neteja i desbrossament de manera semestral per a evitar el creixement desmesurat de les illetes de canyes, sinó que també ha de mantindre l’entorn net d’algues. Amb aquest objectiu la Regidoria de Serveis realitza de forma pràcticament diària les tasques de neteja durant els mesos d’estiu, en els quals la temperatura de l’aigua és més alta i es generen més algues que afloren a la superfície; durant aquests mesos, dos dies a la setmana, els camions retiraran les algues tallades que transporta el corrent cap a les xarxes de contenció, per a evitar-ne l’eixida a la mar.

Des del mes de març es fa aquesta mateixa tasca amb periodicitat setmanal per a facilitar la retirada de restes de poda realitzada amb anterioritat al mes de març.

“Fins que puguem tornar a podar, en aquests mesos i fins a estiu, retirem l’acumulació de canyes i algues, periòdicament, es tracta d’un procés natural amb el qual col·laborem per a garantir la neteja d’aquest entorn tan valuós” ha explicat l’edil de l’àrea de Medi Ambient, Miguel Castell, qui ha destacat “l’esforç que realitza l’àrea i l’equip de la Brigada d’Obres per al desenvolupament d’aquestes tasques” i ha insistit en la importància de realitzar-les de manera sistemàtica, ordenada i d’acord amb la llei.

Un nou mirador

Després de detectar el mal estat del mirador existent, s’han programat diverses actuacions de sanejament i millora d’aquesta localització. Des de l’àrea de Serveis s’està estudiant la ubicació d’un nou mirador per a l’albirament d’ocells en l’Ullal, de fusta. “Ja sabem que les tramitacions per a totes les actuacions i inversions requereixen del seu temps i les autoritzacions, en el cas d’intervencions en el medi natural, requereixen fins i tot de més paciència, però continuem avançant en aquest projecte de millora de l’entorn, que se suma a la inversió realitzada en la ribera de l’Ullal amb un recentment finalitzat parc de cal·listènia i zona de descans amb l’aportació del Pla 135 de la Diputació”, ha explicat el regidor de Serveis, Jorge Rovira.

Article anteriorESPECIAL: Concert primaveral de La Alianza
Article següentAparecen perfiles falsos en Instagram de la Policia Local de Vinaròs y Benicarló