Inici PEÑÍSCOLA Peníscola aprovarà en Ple la declaració institucional de la FEMP en defensa...

Peníscola aprovarà en Ple la declaració institucional de la FEMP en defensa i protecció dels valors d’igualtat

114

L’Ajuntament de Peníscola en Ple ordinari aprovarà, amb el suport de tots els grups, una declaració institucional en defensa i protecció dels valors d’igualtat que recull la Constitució espanyola. El consistori s’adhereix així a la declaració de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

En el 40 aniversari de la FEMP i tal com s’ha fet cada any, els Governs locals renoven el seu compromís amb la defensa i protecció dels valors d’igualtat i alerten sobre el perill de retrocedir en els avanços aconseguits.

Per tot això l’Ajuntament assumeix totes les manifestacions que reclamen igualtat de drets i responsabilitats per a homes i dones.

Reconeix, a través de la declaració, l’impacte negatiu que la pandèmia està ocasionant en els drets de les dones i alerta sobre les conseqüències que aquesta reculada suposarà per a les generacions futures.

Així es recomana l’impuls de la participació de dones en llocs de lideratge i la necessitat de visibilitzar la seua contribució essencial per a la resiliència i la recuperació. Reconeix, així mateix, que el treball de cura no remunerada és un pilar fonamental de la resposta a la pandèmia i consegüentment, ha de ser visibilitzat i valorat.

I, finalment, insisteix en la necessitat d’intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, l’educació per a la igualtat d’oportunitats, la incorporació de les dones a la societat de la informació i el suport a les dones que viuen en l’àmbit rural.

A més la declaració subscrita reclama la necessitat de dotar les Entitats Locals dels mitjans necessaris per a dur a terme les competències atorgades en la Llei Reguladora de Bases de Règim local per a garantir l’impuls d’actuacions que contribuïsquen a la convivència, el progrés i el desenvolupament social i econòmic sostenible.

Article anteriorMi Arquitecto C.B. Benicarló gana, convence, se divierte…y acaricia los PlayOffs a LEB Oro
Article següentDedicado a los valientes que sí saben que lo son (autoayuda)