Inici VINARÒS Més de 300 xiquets participaran en el concert de l’Escola Canta a...

Més de 300 xiquets participaran en el concert de l’Escola Canta a Vinaròs

362

Serà un gran espectacle a la plaça de bous que també comptarà amb la participació del grup Teatrèmol de l’Aula de Teatre Municipal i de la Banda Simfònica de la Societat Musical La Alianza

Aquest matí la regidora d’Educació i Infància, Begoña López, acompanyada de representants de totes les entitats participants, ha presentat el concert de cloenda de l’Escola Canta, que s’oferirà el dissabte 28 de maig, a les 19 hores, a la plaça de bous. Més de 300 xiquets i xiquetes de primària de tots els centres educatius de la localitat, incloent el Centre d’Educació Especial Baix Maestrat, participaran en aquesta activitat musical.

La regidora López ha explicat que l’Escola Canta “és una iniciativa que va impulsar fa uns anys l’Ajuntament de Castelló per a fomentar l’ús del valencià entre els xiquets i que s’ha acabat estenent a tota la Comunitat gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports”.

Pel que fa a Vinaròs, l’Escola Canta serà possible gràcies a la feina de l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, a més de comptar amb la col·laboració de l’Aula Municipal de Teatre i de la Societat Musical La Alianza. En aquest sentit, López agraïa l’esforç de totes les persones que en els últims mesos han treballat de forma intensa per a poder organitzar el gran concert que s’oferirà el dissabte 28 de maig.

Per la seua banda, la directora de l’Aula Municipal de Teatre, Regina Prades, ha detallat que es farà la interpretació de la cantata El cor de la Terra escrita per Ximo Montañés i amb la música de Pablo Anglés. Segons explicava tracta d’una història protagonitzada per dos germans que emprendran un llarg camí per fomentar el reciclatge i lluitar contra el canvi climàtic, una obra que segons insistia Prades, té la finalitat de conscienciar el públic sobre la importància de respectar el medi ambient.

Per acabar, Emili Salamanca, en representació dels mestres de música de totes les escoles de Vinaròs, destacava que “tant els mestres com els xiquets i xiquetes hem realitzat un gran esforç amb moltes hores d’assajos per oferir gran espectacle, que de ben segur agradarà a tot el públic”.