Inici VINARÒS Medi Ambient posa en marxa una nova edició del cicle de xerrades...

Medi Ambient posa en marxa una nova edició del cicle de xerrades mediambientals

261

La iniciativa es durà a terme en tots els col·legis de la localitat per informar als més menuts com s’ha de fer el reciclatge correcte de l’oli usat per a que es puga transformar en combustible biodiesel.

La regidoria de Medi Ambient, encapçalada per Jordi Moliner, amb l’empresa concessionària del servei, ha engegat un any més la campanya per al foment del reciclatge correcte de l’oli domèstic usat. Recordem que aquesta iniciativa es va posar en marxa al 2016 amb la instal·lació de contenidors davant de totes les escoles per facilitar als veïns el llançament del residu i poder-lo transformar en combustible biodiesel.

Ara des de Medi Ambient continua amb la campanya amb una nova edició de xerrades als centres educatius per informar als més petits de com s’ha de fer el reciclatge i els avantatges que això suposa per a l’entorn natural. El regidor Moliner ha insistit que “cal fomentar entre els xiquets la gestió correcta dels residus, perquè d’una banda, són el futur de la nostra societat i d’altra banda, quan arriben a casa són una influència molt important per als pares”.

Pel que fa al reciclatge de l’oli domèstic usat Moliner ha explicat que “no s’ha de llençar per la pica de la cuina, ja pot obstruir les canonades i a més suposa contaminar el medi ambient”. La gestió correcta és recollir tot el residu en una ampolla de plàstic ben tancada i després llençar-la als contenidors de color taronja, que es poden trobar davant de les escoles, perquè l’empresa concessionària del servei ho puga transformar en combustible biodiesel.

Cal destacar que a Vinaròs hi ha distribuïts un total de 15 contenidors en diferents punts del centre de la localitat per facilitar el llançament del residu. En aquest sentit, Moliner insistia que “cal continuar treballant per a seguir fomentat la gestió correcta de l’oli domèstic usat amb iniciatives com les xerrades a les escoles perquè any rere any augmenten els quilos que es reciclen”.

Article anteriorCronicas y Resultados del C.B. Benicarló
Article següentIES Ramón Cid a la neu