Inici VINARÒS Manifest de l’Associació de Centres per a l’esport i la Salut de...

Manifest de l’Associació de Centres per a l’esport i la Salut de Vinaròs

504

Les entitats que signen aquest document, membres de l’Associació de Centres per a l’Esport i la Salut (ACES), de Vinaròs, desitgen manifestar la seua preocupació per algunes mesures que des de la Conselleria de Sanitat s’estan prenent i que afecten als centres d’esport, de ioga i d’altres disciplines relacionades.

VOLEM MANIFESTAR PÚBLICAMENT QUE:

1. L’activitat física i esportiva és essencial per a la salut i és un deure de tot govern promoure-la. Així ho reconeixen tant la Constitució Espanyola (article 43.3) com altres documents redactats per la Unió Europea i la Unesco.

2. Les tècniques que nosaltres oferim, com assenyalen nombrosos estudis, disminueixen les probabilitats de patir infeccions respiratòries i per tant, la necessitat d’hospitalització. Disminuint per tant, la demanda de serveis al sistema nacional de salut.

3. En l’actual context, deixar a la ciutadania sense els nostres serveis pot generar més problemes que avantatges. Per tots és sabut que alguns problemes de salut (com per exemple les malalties cròniques, les addiccions o algunes patologies mentals) s’han incrementat des del confinament de l’any passat.

4. Els nostres centres són espais segurs. Hem complit rigorosament les mesures marcades per la Conselleria des de l’inici de la pandèmia i tenim una taxa de contagis pràcticament inexistent: 1 cas per cada 100.000 persones o el que és el mateix, el 0’001%.

PER TOT AIXÒ DEMANEM:

1. Que els nostres serveis siguen considerats essencials i no activitats d’oci.

2. Que les restriccions que s’apliquen al nostre sector estiguen fonamentades en evidències i dades reals, no en suposicions.

3. Que els ajuntaments oferisquen espais públics a l’aire lliure (com ja es va fer a Vinaròs), per a que aquells centres que no puguen complir amb les mesures de seguretat degut a les característiques de les seues instal·lacions, puguen seguir amb la seua activitat.

  1. Que s’oferisquen ajudes econòmiques reals per a fer front a la crisi que ens ha produït quasi un any de restriccions i per a adaptar, quan siga necessari, les nostres instal·lacions, fent-les més segures.
  2. Que el govern de l’Estat i el de les Comunitats Autònomes garantisquen que aquelles persones especialment vulnerables (per qüestions de salut o per la seua situació social) puguen accedir als nostres serveis, cuidant així de la seua salut.

Signem aquest manifest: Gentsana, Mandala-Cos i Consciència, Meiwakan-Espai Zen, centre de ioga Karuna, System Sport, Estudio Pilates, Cocemfe Maestrat, DĪPA Escola de Ioga, Crossfit Vinaròs, piscina Servol, Sport & Nature, GYM pro Fitness.

Article anteriorPeníscola sol·licita a l’IVC que aclarisca si li cedirà el Palau i proposa un pla d’usos
Article següent(Vinaròs) La agrupación de comercios del centro consigue que el Ayuntamiento habilite ayudas directas al comercio