Inici BENICARLÓ L’onzena edició de les jornades del “polp a caduf” a punt

L’onzena edició de les jornades del “polp a caduf” a punt

437

Les Jornades engegaran el pròxim 26 de setembre amb la tradicional degustació al Mercat Municipal. A més d’organitzar la Ruta dels Pescadors, una altra de les novetats d’enguany és que en les Jornades del Pinxo se serviran tapes en lloc de pinxos, per tal que es gaudisca millor del sabor.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, junt al president de l’Associació de Bars i Cafeteries de Benicarló, Iván Alemán, ha presentat l’onzena edició de les Jornades del Polp a Caduf i Peix de Llotja, que començaran el 26 de setembre amb una degustació al Mercat i finalitzaran el 3 de novembre, quan acaben les Jornades Gastronòmiques. La regidora ha remarcat que «des de la Regidoria de Turisme apostem fort per tal de potenciar al màxim la promoció gastronòmica de Benicarló i que els nostres productes, tant de la terra com de la mar, tinguen la seua visibilitat».

El tret d’eixida a les Jornades el donarà la tradicional degustació al Mercat Municipal, que tindrà lloc dijous 26 de setembre. La jornada començarà pel matí, i inclourà un espectacle de cuina en directe a càrrec dels restaurants participants. Posteriorment se celebrarà un sorteig dels plats elaborats.

Tot seguit engegaran les Jornades del Pinxo del Polp a Caduf, que començaran divendres 27 de setembre i s’allargaran fins al 6 d’octubre. La iniciativa comptarà amb la participació de 12 bars i cafeteries de la ciutat que, com a novetat, enguany serviran tapes elaborades amb el polp com a ingredient principal a un preu de 4 euros. «L’objectiu de passar a servir tapes en lloc de pinxos és que la gent no es quede amb les ganes, sinó que puga degustar millor tota la intensitat del sabor amb una tapa», ha subratllat Alemán.

Finalment, el plat fort seran les Jornades Gastronòmiques als restaurants, que enguany comptaran amb la participació de 15 establiments i s’allargaran del 6 d’octubre al 3 de novembre.

Ruta dels pescadors

Una altra de les novetats d’enguany és la inclusió de la Ruta dels Pescadors (5, 12 i 27 d’octubre i 3 de novembre) durant el període de les Jornades de Polp a Caduf i Peix de Llotja. Al llarg de la visita guiada els visitants podran veure la subhasta del peix, conéixer l’origen del port de Benicarló, descobrir la vida de la mar, la pesca de polp a caduf i altres arts de pesca sostenibles. La visita finalitzarà amb la visita al Museu dels Mariners.

Article anteriorVinaròs dia mundial de la tapa del 20 de Septembre al 13 d’octubre
Article següentNou èxit de les Botigues al Carrer a Vinaròs