Inici VINARÒS L’Oficina de Turisme de Vinaròs renova el distintiu de qualitat Q que...

L’Oficina de Turisme de Vinaròs renova el distintiu de qualitat Q que garanteix una prestació del servei òptima als turistes

485

Turisme Vinaròs fa un balanç positiu de la temporada estiuenca: aragonesos, catalans, madrilenys i francesos han estat els segments de la demanda que han presentat millors resultats

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs ha informat que després de l’auditoria realitzada per AENOR, la Tourist Info Vinaròs ha tornat a renovar el prestigiós distintiu de qualitat Q atorgat per l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Cal recordar que la Q és una ferramenta que permet demostrar als visitants que rep la Tourist Info Vinaròs, una aposta per la millora continua i per la qualitat.

Per una altra banda, una vegada finalitzat l’estiu, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, Domènec Fontanet Llàtser, ha fet un balanç detallat del que han estat els resultats pel que fa als visitants que ha tingut la destinació turística de Vinaròs.

Així, les dades han estat prou semblants a les que han presentat altres administracions de la costa mediterrània. D’aquesta forma el mes de juliol ha obtingut el mateix percentatge d’ocupació que l’any 2017 amb una mitjana d’ocupació d’un 83%. Pel que fa al mes d’agost, les dades d’ocupació han estat en sintonia amb les del 2017 amb una lleugera davallada d’un 2% quedant-se en un 96% (en la línia del comportament que han experimentat la majoria de destinacions turístiques espanyoles de la Mediterrània).

Pel que fa a les dades de visitants a l’Oficina de Turisme, entre el mes de juny i el de setembre han passat un total de 15.500 visitants (deixant de banda a la població local). Pel que a fa al públic d’origen nacional, la seua procedència principal ha estat l’Aragó, Catalunya i Madrid. Quant al públic estranger, el públic francés i alemany han estat els segments amb un millor comportament.

Tanmateix s’han recollit dades dels visitants de la platges ubicades junt al casc urbà de Vinaròs. Així s’han comptabilitzat un total de 365.713 usuaris durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre. De les tres platges on s’agafen mostres (Fortí, Fora del Forat i El Clot), ha estat la platja del Fortí on més usuaris s’han registrat amb un total de 198.752 usuaris.

Quant a la participació en les activitats organitzades des de la Regidoria de Turisme, així com des d’altres departaments municipals i entitats locals, el regidor ha fet una valoració molt positiva de tots els esdeveniments encara que ha volgut destacar la gran acceptació que han tingut les visites guiades teatralitzades i musicals en commemoració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural (totes elles han cobert el màxim de les places previstes). El Cicle de Concerts al Santuari de la Misericòrdia en la seua XIV, edició així com el XVI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs amb una gran participació de públic, també han estat altres dels esdeveniments més destacats de l’estiu.

Article anteriorCicle jornades “Xylella fastidiosa: Situació i actuacions a la Comunitat Valenciana” a Vinaròs
Article següentVideojocs, Maestrat i Gamesis: entrevistem a Àlex de Gameshop