Inici BENICARLÓ L’humorista valencià Eugeni Alemany rep el premi Carxofa d’Or 2024

L’humorista valencià Eugeni Alemany rep el premi Carxofa d’Or 2024

318

Durant l’acte s’ha homenatjat també el matrimoni benicarlando format per José Antonio Marzá i María Caldés, una família referent que ha consagrat la seua vida al treball al camp i ha desenvolupat un paper fonamental en la prosperitat del sector agrari de Benicarló.

Benicarló ha celebrat la passada nit l’acte de lliurament de reconeixements de la Festa de la Carxofa, que enguany arriba ja a la 31a edició. L’alcalde, Juanma Cerdá, ha estat l’encarregat de presidir la cerimònia, acompanyat de la subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls, el director general d’Administració Local, José Antonio Redorat, els vicepresidents de la Diputació M. Ángeles Pallarés i Andrés Martínez, a més de diputats provincials i autonòmics, i els alcaldes i alcaldesses de Vinaròs i Càlig, Morella o Sant Rafael, entre d’altres.

El protagonista de la nit ha estat sense dubte el còmic i guionista valencià Eugeni Alemany, que ha rebut de mans de l’alcalde el màxim guardó de la Festa, la Carxofa d’Or, un reconeixement que l’humorista ha rebut amb molta il·lusió. Eugeni Alemany, amb una trajectòria televisiva de més de 20 anys, està fent una promoció excepcional de la Carxofa de Benicarló a les seues xarxes socials, on acumula milers de seguidors.

Els altres grans protagonistes de la gala han sigut els llauradors José Antonio Marzá i María Caldés, un matrimoni que s’ha dedicat a treballar les explotacions familiars. Fills i nets de famílies de llauradors, han estat molt vinculats al món cooperatiu. José Antonio Marzá va ser president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló de l’any 2000 al 2004 i durant aquests mateixos anys també va president la Cooperativa Agrícola Benihort.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Carxofa de Benicarló, la Cooperativa Agrícola Benihort, Caixa Benicarló i l’Associació de les Dones Llauradores, entre d’altres, han estat també presents en un acte que ha enaltit el producte, els productors i la gastronomia vinculada a la Carxofa de Benicarló.

Text: ajuntament – Fotos: 7dies