Inici COMARQUES ALT MAESTRAT L’hospital de Vinaròs dóna per normalitzat el servei de ginecologia

L’hospital de Vinaròs dóna per normalitzat el servei de ginecologia

1615

El director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín lamenta que s’hagi fet “partidisme” utilitzant la sanitat

La directora territorial de Sanitat, Azucena Martí, el director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín i la gerent de l’hospital de Vinaròs, Ana Arizón, han comparegut avui a la sala de juntes del centre hospitalari per explicar el succeït els darrers dies en el servei de ginecologia de l’hospital i per assegurar que la situació està ja normalitzada. La directora territorial va explicar que el problema en aquesta àrea va arrencar quan una ginecòloga va optar a una plaça a un altre centre. L’equip directiu de l’hospital va intentar llavors trobar una substitució. “Era qüestió de dies i per això es van reprogramar les visites que corresponien a aquesta professional que havia de marxar i fins a l’arribada de la nova professional que venia a substituir-la”, va explicar. Segons Martí, a principis d’abril ja s’incorpora una nova ginecòloga i la professional que marxa a un altre centre es queda a l’hospital de Vinaròs fins que arribi la seva substituta. També va explicar que en aquesta especialitat “ estem pendents que una resident acabi aquí el MIR i després obtingui un contracte que tenim vacant per una comissió de serveis, amb el que tindríem una professional més per al servei de ginecologia”. També està prevista la contractació d’un altre especialista en ginecologia per acúmul de tasques fins al mes d’octubre amb la possibilitat de quedar-se després per interinitat. Quant a les dues baixes per maternitat de ginecología, va assegurar que s’integraran al servei a l’estiu. “No hi ha cap situació alarmant ni de falta de cobertura de les places”, va assegurar.
Quant a les crítiques per la infrafinançament de l’hospital, Martí va defensar que en el que es porta de legislatura s’han invertit al centre més de 3,3 milions en renovació d’equipament. “En l’últim any de la legislatura del PP van invertir 255.000 euros en aquest hospital i nosaltres est invertirem més d’1,2 milions. I en tota la legislatura del PP es va finançar aquest hospital amb 1,6 milions i nosaltres faltant encara més d’un any de legislatura ja hem invertit més de 3,3 milions, per la qual cosa no podem parlar de infrafinançament”, va indicar.
Respecte a les crítiques referent a que la plantilla no cobreix les necessitats de l’hospital, Martí va dir que “és una crítica que aboquen precisament els anteriors gestors, que van deixar una comunitat autònoma intervinguda i aquest centre en males condicions, i nosaltres, amb les dificultats que suposa crear nous llocs de treball, la contractació dels quals ha de passar per Hisenda i amb un finançament per part del Govern Central molt deficient, en el que portem de legislatura hem contractat un farmacèutic més per a l’hospital, dos metges per a primària, tres celadors per al centre de salut de Peníscola i dos tècnics d’informàtica que van a posar en marxa el Orion Clinic a l’hospital”.
En aquest sentit, va dir que la setmana vinent s’inaugurarà el nou departament d’informàtica, que a més de digitalitzar l’historial clínic també engegarà una pàgina web.
Martí també va informar que està prevista l’obertura de la tercera planta de forma permanent, amb 19 habitacions individuals, la qual cosa incrementarà el personal en 10 infermeres noves, 9 places d’auxiliars, una de celador i una d’anestesista. “També està prevista l’ampliació al llarg d’aquest any i del pròxim programes com el de dany cerebral amb tres places més, mentre que per aquest 2018 es cobrirà ja la plaça de nefrología per atendre els malalts renals, i per a salut mental es dotaran aquest any dues places més, igual que per a la unitat d’endoscòpies, i altres cinc professionals per a la unitat de ressonància que es posarà en funcionament a la fi d’aquest any o principis de 2019”, va explicar.
Per la seva banda, el director territorial de presidència, Adolf Sanmartín, va lamentar les crítiques “partidistes” i va demanar a l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, “lleialtat institucional”, lamentant “que es dubti de la professionalitat” de la plantilla de l’hospital. “No es pot permetre que s’utilitzi l’hospital de Vinaròs com a tauler de disputes polítiques i per parlar de retallades o falta de pressupost al centre perquè és rotundament fals. El succeït ha estat un problema d’agenda laboral que la dirección de l’hospital ha cobert ràpidament”, va indicar.
Sanmartín va voler aclarir que solament es van reprogramar les visites de ginecologia del 9 al 12 de març. “Va afectar a 65 dones i demano disculpes a les usuàries, però cal dir que a partir del dia 12 ja funcionava tot amb total normalitat”, va subratllar.
Quant a la manca de professionals, Sanmartín va dir que “la dificultat de cobrir places no és només a Vinaròs, sinó en tots els hospitals perifèrics”. Per això, es va mostrar favorable al fet que s’estudiïn mesures que afavorisquen l’arribada de professionals nous al centre.

Quant a que l’hospital de Vinaròs hagi estat un dels quals més agressions denunciades a professionals hi ha hagut segons un informe de la Conselleria, la directora, Ana Arizón va dir que “en aquest centre hi ha especial sensibilitat per declarar i denunciar les agressions. Crec que és un registre més alt, no perquè ha més, sinó perquè es declaren més”.
D’altra banda, Martí va informar que el col·legi d’infermeria ha atorgat la insígnia d’or a l’hospital de Vinaròs.