Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Hospital Comarcal sense ginecologia

L’Hospital Comarcal sense ginecologia

2716

Migjorn i CCOO denuncien que l’hospital de Vinaròs es queda sense consultes de ginecologia per falta de personal
Així ho declarava dimecres 7 de març la representant de CCOO, María González de la Riva i l’associació de Veïns Migjorn de Vinaròs.

Segons va declarar De la Riva, de les 9 persones que consta l’especialitat de ginecologia en l’hospital, tan sols hi ha ara 5 especialistes que estan saturats posat que “an anat assumint en l’últim any funcions de consultes, de plantes, de quiròfan i urgències i ha arribat un moment en què ja no poden més” i que per açò, “ahir mateix els facultatius van informar a la gerència de l’hospital que suspenien les consultes”, mantenint les

d’obstetrícia, les urgències i els quiròfans programats. “Els propis 5 ginecòlegs porten un augment de volum de treball de 15 a 20 dies arrossegats de 2017 per aquesta acumulació de funcions. Es va jubilar el cap de servei de ginecologia i un altre va assumir la seva funció, però la plaça no es va suplir”, va assenyalar De la Riva, per qui “no s’estan cobrint les mínimes necessitats per als usuaris ni la situació és saludable per als propis treballadors”.

De la *Riva va informar que també hi ha falta de personal en cardiologia, on hauria d’haver-hi tres especialistes i són només dos, en urologia, radiologia, on “porten més d’un any sent 3, que assumeixen també les guàrdies localitzades, i acudeixen el cap de setmana, amb el que estan saturats”, i hi ha llistes d’espera de 15 mesos. “També falten facultatius en oftalmologia i *digestología.
De la Riva es va preguntar “perquè els facultatius no volen quedar-se a l’hospital i perquè els MIR malgrat oferir-los contractes d’interinitat tampoc volen venir aquí”. Entre els motius, va citar que “podem pensar que és per falta de tecnologia, la falta de digitalització de les històries clíniques, una sobrecàrrega de treball per sobre de la resta d’hospitals, però els usuaris de la comarca ens sentim discriminats respecte a la resta”.
Els més castigats, segons de la Riva “són els treballadors de categories inferiors, d’infermeria, tècnics i celadors, que de manera ja quotidiana estan suplint les necessitats bàsiques dins del propi hospital i sofreixen estrès i desgast. Ens sentim marginats i considerem que la situació és bastant greu. És un dèficit de plantilla de fa ja 15 anys i la situació és cada vegada pitjor”.

Article anteriorL’Ajuntament i la Junta Local Fallera adquireixen 7.000 gots reciclats
Article següentComençen les restriccions de tránsit, amb motiu de les Falles 2018