Inici VINARÒS Les companyies telefòniques inicien les feines per ampliar i millorar la xarxa...

Les companyies telefòniques inicien les feines per ampliar i millorar la xarxa 4G

243

La regidora de Noves Tecnologies informa que els operadors de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, treballen per ampliar la cobertura de la xarxa 4G a la banda 800MHz, que permetrà gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

L’entitat prestarà a la ciutadania una sèrie de serveis gratuïts que inclouen una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d’aquest moment podran sol·licitar, de forma gratuïta, l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles interferències en el senyal de televisió.

Amb l’arribada del nou 4G a Vinaròs continua el procés d’implantacions que s’està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El Desplegament 4G s’emmarca en el que estableix el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015 en què es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF), que fins llavors s’empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés conegut amb el nom de Dividend Digital. Des d’aleshores, aquestes freqüències han estat assignades als operadors de telefonia mòbil per prestar el servei del 4G.

Amb aquestes feines que es desenvoluparan ara a Vinaròs serviran per augmentar la potència de la xarxa fins als 800MHz i oferir una major cobertura a la ciutat, així com augmentar la velocitat de connexió.

Per qualsevol dubte o informar de problemes en la recepció del senyal de televisió poden trucar el telèfon gratuït 900 833 999 i també adreçar-se a la pàgina web www.llega800.es.

Article anteriorEls pressupostos participatius recullen 45 propostes de la ciutadania de Benicarló
Article següent3ª Jornada emprenem en Femení al Vinalab