Inici BENICARLÓ Les aventures de Castor, el pirata que volia convertir bombolles en diamants,...

Les aventures de Castor, el pirata que volia convertir bombolles en diamants, arriben a la platja del Morrongo

508

El dia 20 de juliol, en la “biblioplatja” de la platja del Morrongo de Benicarló, va tenir lloc una lectura del conte “El tresor maleït de Castor”. Després de la lectura, el seu autor, Jesús Maestro, va explicar algunes de les peculiaritats del seu treball, que narra una aventura en la qual el Papa Luna es troba amb el temible pirata Castor, obstinat a trobar la cova que el farà ric. Editat per Onada, el conte aborda qüestions com l’ambició humana per les riqueses materials i la reflexió dels valors personals.

El Papa Luna, des de les finestres de l’habitació del seu castell peniscolà, albira una amenaça a l’horitzó. És el vaixell del temible pirata Castor, qui navega a la recerca d’un meravellós tresor: una llegendària cova que converteix les bombolles en diamants. El vell savi Papa Luna l’haurà de convéncer que les autèntiques riqueses són les aventures i les experiències, i no les possessions materials.

Aquesta irònica història, amb una doble lectura sobre qüestions de plena actualitat, és el debut de l’escriptor Jesús Maestro en el gènere de la literatura infantil il·lustrada. El benicarlando ha reconvertit la figura de Benet XIII, el Papa Luna, en un vell savi disposat a prestar consell per ajudar els altres, i així, tractar temes universals com les ambicions humanes, el valor de la saviesa i del coneixement, o la necessitat de ser crític i reflexiu. El pirata Castor és el primer del qual està previst que siga una col·lecció de contes amb el pontífex peniscolà de protagonista.

Per donar vida als personatges i l’entorn de la Ciutat en el Mar, Maestro ha recreat un particular món amb una combinació de tècniques, com les titelles, la fotografia i el retoc digital, la qual cosa confereix a l’àlbum il·lustrat una textura molt característica i expressiva. El llibre, publicat per Onada Edicions, està disponible en dues versions: català i en castellà.

Article anteriorBenicarló encara la recta final de la tramitació del PGOU
Article següentCàlig signa amb la diputació, la cessió de la càmara agrària