Inici BENICARLÓ Benicarló encara la recta final de la tramitació del PGOU

Benicarló encara la recta final de la tramitació del PGOU

393

El Ple ordinari d’aquest dijous 26 de juliol debatrà l’aprovació del Pla General Estructural per remetre’l a la Conselleria d’Habitatge. Mentrestant, el Departament d’Urbanisme continuarà avançant el Pla General Detallat, l’últim pas previ a l’aprovació definitiva del PGOU, que es preveu per al primer trimestre de 2019.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que el Ple ordinari del mes de juliol inclou en l’ordre del dia el dictamen per a l’aprovació del Pla General Estructural (PGE), «un pas fonamental per a l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana de Benicarló, que és el gran objectiu urbanístic d’aquesta legislatura». Miralles ha subratllat que «després de molts de mesos de treball, inclòs un procés de participació pública i la resolució de les al·legacions, per fi hem acabat la tramitació del PGE», un document que l’Ajuntament remetrà a la Conselleria d’Habitatge per tal que formule la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica en un termini màxim de sis mesos. «Una vegada emesa la declaració —ha explicat l’alcaldessa— s’inclouran les determinacions derivades al PGE i, si fos necessari, es retornaria el document a la Conselleria, que ho aprovaria en un termini màxim de tres mesos».

Amb el Pla General Estructural aprovat definitivament, caldrà aprovar el Pla General Detallat (PGD), un document en el qual ja està treballant el Departament d’Urbanisme i que no necessita el vistiplau de la Conselleria, «de manera que la tramitació serà molt més àgil», ha constatat Xaro Miralles. «Els dos documents —ha dit l’alcaldessa en referència al Pla General Estructural i al Pla General Detallat— configuraran el Pla General d’Ordenació Urbana, que esperem tindre definitivament acabat el primer trimestre de 2019».

Miralles ha remarcat que «s’ha fet un treball important per part dels serveis tècnics de l’Ajuntament i de l’empresa Territorio y Ciudad» i ha definit l’aprovació del PGE com «un dels passos més importants per a l’aprovació del PGOU, especialment si tenim en compte que la tramitació del PGOU va estar paralitzada durant 8 anys».

 

Un model de ciutat més sostenible

Un dels objectius principals de Pla General serà posar les bases per al futur desenvolupament urbà de Benicarló. En aquest sentit, l’arquitecte municipal, Luis Pérez, ha explicat que «amb el nou PGOU apostem per una ciutat més amable i més sostenible». «Benicarló —ha constatat Perez— té enormes possibilitats per optar per un turisme de qualitat, que oferisca platja però també moltes altres coses».

En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que «el PGOU establirà unes directrius que ens permetran modificar la nostra ciutat i millorar-la amb més i millors zones verdes, espais naturals o zones per a vianants». «Una ciutat amb menys cotxes, on la gent puga anar a comprar al mercat a peu i que ens permeta posar en valor els productes de proximitat, entre moltes altres coses».

Article anterior(Avanç) torneig volei platja AVPF Vinaròs
Article següentLes aventures de Castor, el pirata que volia convertir bombolles en diamants, arriben a la platja del Morrongo