Inici PEÑÍSCOLA L’Associació Amics del Papa Luna edita una nova publicació sobre Benet XIII

L’Associació Amics del Papa Luna edita una nova publicació sobre Benet XIII

210

L’autor és catedràtic d’Història Medieval, i Soci d’Honor electe de l’entitat impulsada des de Peníscola.

L’obra conté 8143 Butles emeses pel pontífex espanyol que van ser registrades per Ovidio Cuella. El total de pàgines de la publicació és de 3673 i es trobarà, pròximament en paper, a la Biblioteca Papa Luna. Ovidio Cuella de Peníscola

“Un excel·lent treball que honra i dignifica el Papa Luna, concedeix categoria i promociona Peníscola com a ciutat pontifícia, i a Amics del Papa Luna se li atorga un prestigi i un renom transcendental en aquest voluminós treball inèdit d’investigació del major interés cultural i acadèmic” destacava el president de l’Associació i Cronista Oficial de la ciutat, Joan Baptista Simó, en la trobada de la Junta Directiva de l’Associació celebrada en el dia d’ahir, a la qual van assistir l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, soci fundador d’aquesta, així com el regidor de Cultura, Ramon Simó.

“La labor de divulgació de l’AAPL és imprescindible, així com la seua tasca per la restitució de la dignitat del Papa Luna. Com a soci fundador de l’entitat vull posar en valor i felicitar tota la seua tasca” manifestava l’alcalde a la resta d’assistents a la reunió que va tindre lloc en la nova seu d’aquesta, cedida per l’Ajuntament.

“Aquesta publicació representa una conquesta cultural a nivell mundial, disponible en un potent suport electrònic a l’abast d’usuaris de tot el planeta, principalment, d’alt nivell acadèmic que podran utilitzar aquest superb bagatge documental inèdit, en les seues investigacions i publicacions” valorava el president.

L’èxit de l’AAPL, entitat patrocinadora, “té tres noms singulars i il·lustres a consignar per damunt de tot, pel seu rellevant altruisme” destacava:

Monsenyor PEDRO ALTABELLA GRACIA (1909-1982), “promotor i pioner en la investigació sobre Benet XIII al Vaticà”. Va incorporar Ovidio CUELLA com a becari del CSIC en la investigació vaticana sobre el Papa Luna.

El Reverend Senyor OVIDIO CUELLA ESTEBAN (1932-2019), amb el seu “regest inusitat de més de vint mil butles del Papa Luna, pertanyents a Hispània, entre les quals es troben les que van ser objecte de publicació”.

El de l’eminent medievalista, Dr. VICENTE ÁNGEL ÁLVAREZ PALENZUELA que, “amb una dedicació absoluta aquests últims anys, ha aconseguit donar-li a l’incommensurable llegat documental referit al Regne de Castella, una utilitat docta i que estarà a l’abast de qualsevol persona interessada. També hem de deixar constància agraïda, al president del Comité Espanyol de Ciències Històriques, de la Universitat Carlos III de Madrid, pel seu interés en la proposta del catedràtic Álvarez Palenzuela (Universitat Autònoma de Madrid)”.

Així mateix, recordava, “no hem de deixar d’esmentar el soci Francisco García Tutor, qui sense la seua col·laboració en l’ordenació i escanejat de les butles, no haguera sigut possible l’assoliment que ens honra. Amb ell col·laborem els membres de la Junta Directiva en llargues hores de classificació documental”.

Article anteriorAdrià Alonso continuará 2 temporadas más como técnico del Mi Arquitecto Benicarló
Article següentEducació ultima els preparatius per a l’Escola d’Estiu 2021