Inici BENICARLÓ L’alumnat de ‘T’avalem. Benicarló en verd’ supera la primera part del taller

L’alumnat de ‘T’avalem. Benicarló en verd’ supera la primera part del taller

387

Els alumnes del taller d’ocupació ‘T’avalem. Benicarló en verd’, han finalitzat amb èxit la primera part. El projecte té una subvenció de 194.529,60 euros de la Generalitat i a més compta amb una aportació de l’Ajuntament de 40.000 euros.

Els 10 joves, d’entre 16 i 30 anys, que formen part del taller d’ocupació ‘T’avalem. Benicarló en verd’, han finalitzat de manera satisfactòria la primera part, que consisteix en l’obtenció del certificat de professionalitat de nivell 1 d’«Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria». L’obtenció d’aquest títol capacita als alumnes per realitzar la segona fase del programa del taller, que consisteix en el certificat de professionalitat de nivell 2 d’«Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes». Aquesta segona part també constarà de part teòrica, mentre que la pràctica final es portarà a terme en el Jardí de la Mar.

Amb aquests dos certificats, els alumnes tenen la possibilitat d’accedir a cicles formatius de nivells superiors, tant de la branca agrària com de qualsevol altra branca (superant les competències clau, també incloses en el curs).

A part de les classes teòriques, al llarg d’aquesta primera fase del taller els alumnes han dut a terme diferents activitats pràctiques en l’Hort de la Mar (la construcció de tres jardineres, la neteja de les zones comuns, l’adequació de l’hivernacle i la sembrada i plantada d’hortícoles d’hivern). En l’Hort de les Flors també han portat a terme diverses activitats (la col·laboració amb els usuaris del centre IVADIS en la plantació i sembra d’hortícoles i la realització de taules de cultius per al Collet de Benicarló).

D’altra banda, per tal de complementar la formació, els alumnes també han realitzat cursos de formació en seguretat laboral, de fitosanitaris, de manipulador d’aliments, d’inserció laboral i de primers auxilis. A més, amb l’objectiu d’ampliar l’experiència els alumnes també han realitzat visites a Semilleros Benihort, Bonsai Zen i la Fira Internacional Iberflora, a València.

Article anterior(FotoGalería) Benicarló, Missa baturra en honor a la Verge del Pilar
Article següentEntrevista, Associació Animalista Benicarló