Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’alcaldessa de Canet lo Roig destaca la gestió eficaç del Consell de...

L’alcaldessa de Canet lo Roig destaca la gestió eficaç del Consell de Carlos Mazón per a resoldre els problemes d’aigua del municipi

30
L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, ha valorat molt positivament l’anunci de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori de la Generalitat Valenciana, que dirigix Salomé Pradas, de la firma del contracte de les obres d’emergència per a l’abastiment d’aigua de Canet lo Roig, La Jana i Traiguera per import de 4,2 milions d’euros.
“Ha hagut de ser un govern del Partit Popular el que porte la solució als greus problemes hídrics no sols de Canet lo Roig, sinó de La Jana i Traiguera. 8 anys perduts amb el govern socialista de Ximo Puig, que per raons partidistes, ja que no es pot entendre d’altra manera, junt amb Compromís, han perjudicat el futur d’una població que ha hagut de buscar solucions per atendre les necessitats de les veïnes i veïns del poble. I tot perquè el pou es troba al nostre terme municipal”, ha explicat.
Però Pallarés anat més lluny a l’afirmar que “la falta de previsió d’estos anys, amb un govern del Partit Socialista, ha fet que molts pobles de la nostra província estiguen avui en una situació més que preocupant, perquè no s’ha prestat atenció a un problema greu que tenim damunt la taula com és la falta d’aigua, i que ara no es pot resoldre d’avui a demà, ja que les infraestructures que necessitem no es construïxen en dos dies, però si en 8 anys, que era el temps que portàvem tocant a la porta sense rebre cap mena de resposta”, ha afegit.
Legislatura de l’aigua
L’alcaldessa ha volgut posar en valor “el compromís del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; i de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, de ficar damunt la taula tots els instruments necessaris per a buscar solucions a la falta d’aigua en molte localitats de la Comunitat Valenciana”. Als acords firmats entre les administracions autonòmica i provincial que marca el full de ruta a seguir, destaca una de les últimes accions aprovades recentment pel govern de Marta Barrachina, de donar ajudes als pobles que necessiten cisternes d’aigua amb una partida de 300.000 euros.
“Una vegada signat el contracte, esperem que en poc temps, l’empresa comence les obres per posar solució a la situació que vivim. Vull aprofitar per a agrair enormement a les canetanes i canetans la responsabilitat que estan demostrant en el dia a dia. Com he dit en alguna ocasió, som un poble molt responsable i de referència a la província de Castelló en el consum de l’aigua, com així demostren les dades que ens facilite l’empresa que gestione l’aigua”, ha conclòs.