Inici VINARÒS L’Ajuntament vota en contra de la pujada de la taxa d’escombraries aprovada...

L’Ajuntament vota en contra de la pujada de la taxa d’escombraries aprovada pel Consorci de Residus

131

A partir del 2024 la taxa de valorització i eliminació de les deixalles augmentarà un 21% pels vots favorables de la majoria dels municipis que conformen el Consorci

L’Ajuntament de Vinaròs ha votat en contra de l’apujada de la taxa de valorització i eliminació de les escombraries aprovada per majoria pels municipis que conformen el Consorci de Residus de la Zona Nord de Castelló. L’impost actual era de 89,62€ i a partir del 2024 passarà als 109€, un increment de més del 21%.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha lamentat l’augment de la taxa, indicant que “arriba en un moment complicat de l’economia amb l’increment dels costos de l’energia i dels productes, a més del creixement de la inflació”. En aquest sentit, comentava que “des del Govern Municipal apostem per mesures d’estalvi econòmic, a més del reforç de la economia i de la inversió, com el Pla €CO, que suposen alleugerar les càrregues tributàries als veïns i fomentar la inversió en el municipi”.

Cal destacar que durant la sessió es va acordar que si es recapten més diners dels previstos, com a conseqüència de l’increment de la taxa, llavors s’augmente la bonificació per als veïns que fan la gestió correcta de les deixalles, a través de la campanya “Si més recicles menys pagues”.