Inici VINARÒS L’Ajuntament reforça la campanya “Catàleg de l’Incivisme”

L’Ajuntament reforça la campanya “Catàleg de l’Incivisme”

209

L’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la gestió correcta de les deixalles per evitar abocaments descontrolats de residus en el terme municipal

La Regidoria de Transició Ecològica ha decidit reforçar la campanya “Catàleg de l’Incivisme” per a fomentar entre la ciutadania el llançament correcte de les escombraries. Cal destacar que cada any es detecten abocaments il·legals dintre del terme municipal, sobretot en els marges dels camins rurals, barrancs o fins i tot en terrenys privats i l’objectiu de la campanya es evitar aquest tipus de conductes incíviques.

La regidora de l’àrea, Carmen Morellà, ha explicat que “el Catàleg de l’Incivisme són una sèrie de fitxes amb fotografies d’alguns dels abocaments que s’han detectat en el terme municipal per tal de mostrar als veïns la mala imatge que generen i sobretot el problema medi ambiental que suposen”. Segons afegia les fitxes inclouen la sanció tipificada per realitzar l’abocament il·legal, els costos que suposa per a l’Ajuntament retirar les deixalles i l’impacte que es genera en el medi ambient, tenint en compte el tipus materials que es troben.

Morellà insistia que és imprescindible que els veïns tinguen consciència del perill mediambiental que suposa aquestes pràctiques il·legals. A més, recordava que existeixen serveis gratuïts per poder gestionar-los correctament:

Ecoparc

Per al llançament de deixalles i grans voluminosos a Vinaròs es disposa de l’Ecoparc, ubicat al camí de Sant Gregori amb l’encreuament amb el camí de Rossell. L’horari és de dilluns a divendres és de 9h a 14h i de 16h a 20h, dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 19h i diumenges només de matí.

Així mateix, també es disposa de l’Ecoparc mòbil que els dilluns s’ubica a l’encreuament de l’avinguda de Febrer de la Torre amb el carrer de Sant Francesc, mentre que els divendres i dissabtes es col·loca a l’encreuament del passeig de Juan Ribera amb el carrer del Molí amb horari de 8h a 15h. Cal destacar que dur les deixalles fins a l’Ecoparc mòbil suposa aconseguir un descompte en la taxa de les escombraries municipal.

Recollida “porta a porta”

Aquest servei es realitza dos dies a la setmana, dilluns i dijous, en horari de 07:00 a 13:00 hores. En aquest cas, els usuaris tenen a la seua disposició un telèfon gratuït on sol·licitar aquest servei, el 900 878 865.

Vinaròs Incidències

Els veïns també disposen de l’aplicació per a telèfons mòbils Vinaròs Incidències per a denunciar qualsevol abocament il·legal. D’una forma senzilla es pot realitzar una fotografia amb la corresponent ubicació perquè els tècnics municipals gestionen la denuncia per a la posterior retirada de les deixalles.