Inici VINARÒS L’Ajuntament rep la confirmació de la Generalitat per treure a licitació l’ampliació...

L’Ajuntament rep la confirmació de la Generalitat per treure a licitació l’ampliació de l’institut José Vilaplana

103

El projecte suposarà una inversió de 16,1 milions d’euros que permetrà gairebé doblar la superfície actual de l’institut i eliminar de forma definitiva els barracons

Aquest matí l’alcalde, Guillem Alsina, amb el regidor d’Urbanisme, Juan José Borràs, ha anunciat que la Generalitat Valenciana ha acceptat la modificació del projecte d’ampliació de l’institut José Vilaplana, fet que permet a l’Ajuntament poder iniciar el procés de licitació de les obres. Alsina ha qualificat aquesta notícia de molt positiva per a Vinaròs i en especial per la comunitat educativa.

Segons ha indicat l’alcalde “el Govern Autonòmic per fi ens ha donat el vistiplau i ara serà l’Ajuntament el que continuarà amb el procés administratiu del projecte per fer la licitació de les obres”. En aquest sentit, assenyalava que des dels serveis municipals es treballarà amb celeritat per redactar uns plecs i condicions que resulten factibles per a les empreses interessades amb el projecte, per garantir així l’adjudicació.

D’altra banda, Alsina ha volgut agrair feina realitzada per part dels diferents equips de govern, serveis tècnics municipals i regidors d’Educació i d’Urbanisme, que des del 2018 fins a l’actualitat, han treballat per arribar fins a aquest punt del projecte. Així mateix, també agraïa la tasca de les AMPES i direcció de l’institut José Vilaplana que en tot moment han mostrat el seu suport a l’Ajuntament.

Per la seua banda, el regidor Borràs detallava que “les obres gairebé permetran doblar la superfície del centre educatiu, amb l’ampliació dels mòduls, la construcció d’un pavelló, sala d’actes i cafeteria, a més de crear zones enjardinades, tot 100% accessible tal com estableix la normativa de la Generalitat”. Segons explicava les obres es desenvoluparan en tres fases, la primera per realitzar les noves construccions, la segona per fer les ampliacions i la tercera per reformar els edificis actuals, tot amb un termini d’execució de 18 mesos.

Nou pavelló

En relació al pavelló que es construirà a l’institut, recordem que estarà a disposició de les entitats esportives per a realitzar els entrenaments o fins i tot disputar partits oficials de bàsquet o voleibol. Cal destacar que la instal·lació tindrà vestuaris i accés de forma independent, i es demanaran els permisos corresponents a la Conselleria d’Educació per a posar aquesta nova infraestructura a disposició de la ciutadania per ajudar a descongestionar el poliesportiu municipal.