Inici VINARÒS L’Ajuntament opta a les ajudes europees Next Generation per a la renovació...

L’Ajuntament opta a les ajudes europees Next Generation per a la renovació integral de l’avinguda del País Valencià

215

El Consistori ha presentat un projecte valorat en 1,2 milions d’euros per renovar el vial amb l’ampliació de voreres, augment d’arbrat, manteniment de zones d’estacionament a banda i banda, així com la renovació integral de la xarxa d’aigua potable i pluvials

Aquest matí el primer tinent d’alcalde, regidor d’Urbanisme i de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, acompanyat per la regidora de Comerç, Paula Cerdà, han donat a conéixer el projecte presentat per l’Ajuntament per a la renovació de l’avinguda del País Valencià. En total suposaria una inversió de 1,2 milions d’euros que es finançaria a través de la línia per a l’enfortiment de l’activitat comercial en zones turístiques dels fons europeus Next Generation.

El regidor Albella ha detallat que Vinaròs “entra dintre dels requisits establerts per a poder optar a l’ajuda econòmica, on s’indica que la localitat ha de superar les 25.000 pernoctacions a l’any, actualment Vinaròs està per sobre de les 152.000”. Així mateix, assenyalava que en cas d’aconseguir la subvenció es podria finançar des del 60% fins a pràcticament el 100% dels costos.

Pel que fa al projecte, que respectarà els dos sentits de circulació, consistiria en l’ampliació de les voreres fins als 2,5 metres als dos costats amb aparcaments a les dues bandes respectant l’actual zona blava. D’altra banda, també es faria la plantació de més arbrat i fins i tot la creació d’illes verdes que actuarien com a drenatge sostenible de l’avinguda. Albella assenyalava que un dels treballs més destacats seria la renovació de tota la xarxa d’aigua potable, actualment de fibrociment, per una de polietilè, així com la implementació de canalització de les pluvials, actualment sense xarxa separativa, per a millorar l’evacuació de l’aigua de la pluja. També s’estudiaria l’execució d’un carril bici sempre i quan siga tècnicament viable i no genere cap perjudici en aquest vial eminentment comercial i de serveis

Per la seua banda, la regidora Cerdà ha indicat que “l’avinguda del País Valencià és un dels principals eixos comercials del municipi i aquest projecte sobretot oferiria una imatge molt més atractiva de l’espai, que al mateix temps també ajude a dinamitzar el comerç”. L’edil apuntava que “el comerç a la ciutat és molt important ja que Vinaròs té actualment 767 establiments censats i el 23,7% del treball correspon a aquest sector”. Cerdà també assenyalava que un dels requisits per a aquesta subvenció és que el 7% d’afiliats siga corresponent als CNAEs 45, 46 i 57 (comerç al detall i a l’engrós). Actualment, el percentatge de la ciutat es troba en el 22% superant àmpliament aquest requisit.

D’altra banda, la regidora comentava que la subvenció també inclouria altres tasques per a l’impuls del sector comercial amb la creació del programa de digitalització dels establiments, la posada en marxa de tallers de formació, la creació d’una xarxa de monitorització de les zones de càrrega i descàrrega del centre comercial o fins i tot la implantació d’una autocompactadora de cartró a la mateixa avinguda del País Valencià per optimitzar la recollida de cartró de l’entorn.

Albella finalitzava la roda de premsa, indicant que “aquest projecte busca dinamitzar el turisme de compres, enfortir la identitat comercial de Vinaròs perquè conitnue sent un referent al territori i sobretot reforçar el model de comerç urbà de proximitat”.