Inici PREMSA VALENCIANA L’Ajuntament inicia l’expedient per a caducar el PAI del Camí Fondo 

L’Ajuntament inicia l’expedient per a caducar el PAI del Camí Fondo 

353

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició l’inici de l’expedient de resolució del PAI SUR 15, conegut com el PAI del Camí Fondo.
En aquests terrenys situats entre els carrers Pilar, Maria Auxiliadora i l’avinguda Llibertat, estaven projectats el gran parc verd de 40.000 metres quadrats i equipaments com l’ampliació del col·legi de l’Assumpció i un recinte firal.


El regidor d’Ordenació del Territori, Jan Valls, va explicar que el PAI va ser adjudicat l’any 2005, i que el 2014 es va aprovar la reparcel·lació i l’any 2016 l’Ajuntament va aprovar una pròrroga de dos anys. Passat aquest període, el consistori va presentar diversos requeriments a l’empresa que no han estat contestats. “Aquest any hi ha hagut una modificació de la llei d’urbanisme que regula el procediment per a efectuar les desparcelacions, i el que proposem ara és deixar sense efecte la reparcel·lació que es va aprovar en 2014”, va explicar Valls, que va recordar que un 70% dels propietaris estan a favor de la caducitat del PAI.
Per part del PVI, Maria Dolores Miralles, va demanar ajornar el punt per a ser estudiat de manera més profunda, advertint que aquesta decisió pot implicar futures sentències urbanístiques.
Des del PP de Vinaròs, Juan Amat va questionar el pla de futur que té l’equip de govern.  “Sabem que volen resoldre el PAI, però no ens diuen si tenen un pla definit, no hi ha full de ruta”. També va assenyalar Amat que “veiem que renuncien als equipaments que estaven programats en aquests terrenys, i creiem que aquesta decisió hauria de ser consensuada en ser molt important per al futur del municipi i considerem que la decisió és precipitada a escassos dos mesos de les eleccions”.
Va tancar el punt l’alcalde, Enric Pla, que va acusar l’oposició d’estar fent “demagògia” assenyalant que en aquesta zona “no hi ha avui dia ni parc ni recinte firal, sinó un PAI bloquejat i governar és escoltar als propietaris afectats i prendre decisions”.

Article anteriorBenicarló fomentarà l’emprenedoria entre la joventut
Article següentTurisme Vinaròs dona a conèixer la nova identitat turística de la ciutat