Inici VINARÒS L’Ajuntament informa sobre les condicions de treball i les demandes de la...

L’Ajuntament informa sobre les condicions de treball i les demandes de la Policia Local

330

Aquest matí l’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, amb el cap de la Policia Local, Juan Manuel Domènech, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per informar de la situació laboral dels agents de la policia local. Recordem que en els darrers plens alguns treballadors s’han manifestat demanant una millora de les actuals condicions laborals i des de l’Ajuntament s’ha decidit informar a la ciutadania, de forma clara i transparent, de la situació actual.

El cap Domènech ha detallat les dades de la plantilla, amb un total de 63 places de plantilla, de les quals hi ha cobertes 47, assenyalant que les baixes per diferents motius i jubilacions anticipades, a més de la Llei de Pressupostos de l’Estat, dificulta la reposició dels agents. Ja s’ha resolt l’accés de cinc places, s’han convocat set més per abans de l’estiu i es convocaran sis més a l’oferta d’aquest 2019, en total 18 llocs que permetran cobrir la plantilla de manera definitiva.

Pel que fa als horaris Domènech ha destacat que és similar al dels policies locals de bona part de la Comunitat Valenciana, amb un 7X7 (set dies de treball amb un horari de 8:14 hores i set dies de descans). D’altra banda, també ha fet especial menció a les millores de material que s’han fet al llarg de la legislatura amb l’adquisició de dos vehicles nous i 40 armilles antibales (incloses les de dona), l’etilòmetre evidencial (que era una demanda històrica), així com un Dron i l’ampliació del vestuari per a les agents femenines.

En relació al salari els agents tenen un sou de 1.996€ amb un net mensual de 1.400€, que pot ser més alt en funció de l’antiguitat, a més de disposar de les millores que s’apliquen a tots els treballadors municipals, com el 100% del salari en cas de baixa, la renovació del carnet de conduir a càrrec de l’Ajuntament, els desplaçament als judicis a Castelló, que també inclouen hores extres, ajudes a la despesa farmacèutica o sanitària, bestretes o ajudes a familiars amb discapacitat, entre altres, moltes d’elles acordades per aquest equip de govern.

L’alcalde Enric Pla ha explicat que “aquestes són les dades objectives de la situació actual de la Policia Local”, assenyalant que “al llarg de la legislatura el Govern Municipal sempre ha escoltat les reivindicacions dels agents i fins i tot ha aplicat les millores que han demanat, sempre dintre de la normativa que marca l’Estat”. En aquest sentit, ha indicat que al 2017, amb l’aplicació de la nova llei de la Coordinació de la Policia Local, i els reparos dels habilitats per excés de les hores extres, els agents van demanar una millora de complement que es va acceptar a la taula de negociació, però des dels serveis jurídics de l’Ajuntament es va alertar que aquesta mesura suposaria incórrer en una il·legalitat.

Davant de la falta d’acord els agents policials van declarar la una postura de no acceptar reforços i operatius extraordinaris, suposant l’inici de les tensions entre l’actual Govern Municipal, que demanava que els sindicats presentaren demandes assumibles legalment i tornar a la normalitat per continuar les negociacions per arribar a un consens, una mesura que no van acceptar la majoria dels sindicats.

Pel que fa a la situació actual, l’alcalde Pla ha destacat s’ha arribat a l’acord per crear una Relació de Llocs de Treball per atendre les reivindicacions dels agents, sempre des del diàleg i el consens.

Per acabar l’alcalde ha volgut deixar ben clar que en cap cas es posa en dubte la professionalitat dels agents de la Policia Local.

Article anterior(Avance) Entrevista a Manuel Herrera – Ciudadanos
Article següentCLUB BALONCESTO BENICARLÓ / CRÓNICAS