Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs presenta la programació del Festival Cultural

L’Ajuntament de Vinaròs presenta la programació del Festival Cultural

363

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, Anna Fibla, ha presentat la programació del Festival Cultural de Vinaròs que s’estén del 16 al 27 de juliol. Aquest festival gira entorn del Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes de Vinaròs que organitza cada any la Fundació Caixa Vinaròs i té l’objectiu de potenciar el cinema a la localitat.

Anna Fibla ha exposat una sèrie de propostes i activitats que giren al voltant del cinema com el cinema sota les estrelles que té lloc a la carpa de l’Atlàntic els dimecres a la nit amb les projeccions de Coco i la comèdia espanyola Yucatán, que es projectarà el 24 de juliol a les 22 h. A més, la regidora ha destacat l’àmplia oferta de teatre que ofereix aquest festival amb les representacions de pel·lícules adaptades com La Sala de Espera i La Calle de Jamás, de la mà de la companyia d’arts escèniques Puro Teatro. Per una altra part, la Fundació Caixa Vinaròs ha programat una conferència amb el nom de “Passolini i la dictadura del present” a càrrec de Daniel Gascón, crític de cinema.

Altres activitats destacades que formen la programació cultural són les visites guiades anomenades “El barroc, del monument a la música de J.S Bach”, les activitats per als més petits, el contacontes del Petit Príncep que tindrà lloc a la biblioplatja, la Jornada de Cultura Musical “Feed Your Soul” que tindrà lloc el dijous 25, des de les 18 h fins a la 1.30 de la matinada i comptarà amb música en directe, tallers infantils així com amb food trucks i un mercat de vinils vinculat al món del cinema o el taller a càrrec de NUMA MUSIC per tal d’apropar als xiquets i xiquetes al món de la música de cinema infantil que es realitzarà els dies 26 i 27 de juliol a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal.

Els actes musicals que formen part del festival cultural són el concert de bandes sonores de pel·lícules de la Coral García Julbe que es realitzarà el dia 23 a les 20 h a l’auditori municipal, i el concert de la banda infantil i juvenil de la Alianza, que tindrà lloc el dimecres 24 de juliol a les 20 h a la pèrgola del passeig de Colom.

Seguint amb la programació cultural, el dissabte 27 a les 20 h, el passeig del Colom rebrà a l’escriptor Víctor del Árbol que presentarà el seu llibre “Antes de los años terribles”.

Tots aquestes activitats es combinen amb les projeccions dels curts finalistes del festival internacional de curtmetratges Agustí Comes que tindrà lloc al Cinema JJ durant els dies 16, 17, 18i 21. Finalment, el festival cultural es conclourà el dissabte 27 de juliol amb el lliurament del premi del Jurat i el Premi del públic del XVII Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes que tindrà lloc al passeig del Colom a les 22 h.

Article anteriorÈxit del primer dia de curtmetratges
Article següentJaume Querol se alza con el XIV Torneo de Tenis de Mesa Ciudad de Vinaròs