Inici PREMSA VALENCIANA L’ajuntament de Vinaròs pren mesures urgents davant el fort augment de casos...

L’ajuntament de Vinaròs pren mesures urgents davant el fort augment de casos a Vinaròs amb tancament de parcs infantils i espais municipals

1515

L’ajuntament de Vinaròs pren mesures urgents davant el fort augment de casos a Vinaròs amb tancament de parcs infantils i espais municipals

Es tanquen parcs i es limiten els espais municipals per frenar l’avanç “preocupant” de la pandèmia.

La població acumula una taxa de 414,89 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies

De forma urgent dimecres 18, ha comparegut al Saló de Plens l’alcalde de Vinaròs Guillem Alsina, per a informar els ciutadans de les noves mesures contra la Covid-19 que s’establiran després de conéixer el preocupant avanç de la pandèmia en la capital del Baix Maestrat en les últimes setmanes. Segons ha informat Alsina, Vinaròs té actualment una incidència acumulada de casos diagnosticats en els últims 14 dies de 414,89 per 100.000 habitants.

Segons va explicar “Aquesta taxa ens indica que hem passat a una valoració de risc molt alt, per la qual cosa Salut Pública ens ha sol·licitat que prenguem mesures de competència municipal per a intentar frenar aquest avanç de la pandèmia en la localitat”

Les mesures establides per l’Ajuntament a partir de dimecres 28, després de la signatura del decret d’alcaldia, són el tancament dels parcs infantils, el de cal·listènia, els parcs sèniors i els torradors de l’ermita, la clausura del camp de birles i petanca de l’avinguda 29 de Setembre, limitar l’ús del skatepark només a l’entitat de patinadors i no cedir espais municipals com la sala d’actes de la biblioteca, el Vinalab, de la Casa de la Cultura o l’Auditori ni a entitats ni a particulars.

Segons va explicar l’alcalde, l’ajuntament espera un informe específic d’accions per part de la Conselleria que servirà per a reforçar aquestes mesures. S’està preparant un informe conjunt de Vinaròs amb la localitat de Morella per a enviar a la Conselleria de Sanitat i que aquesta done una resolució específica per a les dues localitats, en ser tant Vinaròs com Morella els municipis més afectats per la pandèmia en els últims dies.

Alsina va explicar que per a prendre aquestes mesures s’han fixat en les mesures establides per altres municipis en situació similar a la de Vinaròs i que se centren en la reducció dels aforaments en espais públics. “Aquestes decisions han sigut ja comunicades als portaveus de la resta de grups municipals i era un pas que l’Ajuntament havia de fer per a avançar-nos i frenar l’augment de casos”.

L’alcalde va demanar a la ciutadania “que s’emporte la disciplina social al límit per a complir escrupolosament totes les recomanacions realitzades des de la Conselleria de Sanitat, perquè la situació de la pandèmia a Vinaròs i la seua àrea de salut comença a ser molt preocupant i complicada”.

Foto de portada d’artxiu. Resta de fotos: 28/10/2020 per Julián Zaragozà.

Articles relacionats:

Resum de les restriccions que afectaran a Vinaròs i Morella

Article anteriorVinaròs: comença el color de la tardor
Article següentLa XXXI Mitja Marató de la Carxofa es torna a ajornar