Inici VINARÒS L’ajuntament de Vinaròs posa en marxa el pla d’emergencies per la DANA

L’ajuntament de Vinaròs posa en marxa el pla d’emergencies per la DANA

692

El Govern Municipal ha activitat el protocol d’actuació davant de situacions d’emergència per garantir la seguretat dels veïns en cas de produir-se precipitacions intenses o temporal marítim fort

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, informa que des de l’Ajuntament s’ha engegat una actuació especial a tot el municipi per estar preparats de cara a les fortes pluges i temporal marítim que es preveu a partir d’avui. L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana ha activitat la preemergència de nivell taronja davant de l’arribada d’una Depressió Aïllada de Nivells Alts (DANA) que amb poques hores podria deixar intenses precipitacions, acompanyades de fort onatge i vents.

Alsina ha explicat que s’ha preparat tot el dispositiu per delimitar i acotar les zones susceptibles de ser afectades pel fort onatge, com ara el pont de Les Salines o cala Roquetes a la Costa Sud, mentre que a la Costa Nord sobretot es delimitarà el carrer de la Donzella i el Cossis.

Pel que fa a les platges es retiraran les hamaques per evitar possibles incidents. Així mateix, la Policia Local s’encarregarà d’informar als establiments del passeig de mesures per garantir que el material de les terrasses no puga ser arrossegat pel vent. Alsina afegia que també s’han instal·lat senyals de prohibit el pas als passos subterranis, a més de col·locar tanques en barrancs i rieres per on solen circular els vehicles.

Per la seva banda, l’empresa encarregada del servei de la neteja viària retirarà els contenidors dels carrers de Sant Pasqual, plaça de Sant Valent i barranc del Triador. Així mateix, també es prohibirà estacionar vehicles en aquestes zones per evitar que una crescuda d’aigua els puga arrossegar.

A totes aquestes feines s’afegeixen les tasques de desbrossament dels barrancs i rieres que va engegar la setmana passada la Regidoria d’Obres i Serveis, que es veuran reforçades amb la neteja dels embornals per garantir el pas de l’aigua.

Davant de qualsevol dubte o emergència poden trucar a la Policia Local als telèfons 964 407 704 o 964 826 677, així també com al 112.