Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs inicia la campanya “Recicla els teus aparells”

L’Ajuntament de Vinaròs inicia la campanya “Recicla els teus aparells”

313

El divendres 30 de novembre, el municipi de Vinaròs se sumarà a la campanya “Recicla els teus aparells” de la Generalitat Valenciana amb la qual des de la Regidoria de Medi Ambient es pretén conscienciar a la població sobre la importància del reciclatge.

Un equip de bici-informadors s’instal·larà en el nucli comercial de la localitat per a arreplegar tots els aparells tecnològics en desús dels residents del municipi i, a més, conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells.

En aquesta unitat mòbil s’arreplegaran xicotets utensilis que funcionen amb electricitat, piles o combustible, des de telèfons mòbils a tabletes, batedores, planxes, espremedores, depiladores o bombetes. En la passada edició, la campanya va aconseguir reciclar més de 9 tones de xicotets aparells elèctrics i electrònics en tota la Comunitat Valenciana i enguany tot indica que s’aconseguirà superar aquesta xifra.

Els aparells elèctrics i electrònics s’han de reciclar per a evitar la contaminació i el malbaratament energètic. Un ordinador, un televisor, un microones o una nevera vella no es poden tirar al costat de la resta de la brossa. Contenen substàncies perilloses per a la salut i el medi ambient. Quan un aparell elèctric o electrònic arriba a una planta de reciclatge els components contaminants són retirats per al seu tractament i la resta se separen per a la seua reutilització. D’aquí la importància de reciclar.

Segons les dades que maneja el sector, només es reciclen entre un 15 i un 20% dels aparells elèctrics i electrònics. Els altres acaben en la brossa o en abocadors il·legals, on no es tracten els components potencialment perillosos per al medi ambient. Per això són necessàries campanyes com aquesta, dirigides a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de reciclar aquest tipus d’aparells. Una iniciativa de la Generalitat Valenciana que compta amb el recolzament i col·laboració d’ajuntaments i de les principals plataformes de reciclatge. I és que el fet de reciclar un tub fluorescent salva fins a 30.000 litres d’aigua de ser contaminada.

Article anterior(Avance) Entrevista al joven ajedrecista benicarlando David Teply Koutsky
Article següentDissabte 8 de desembre es presenta la quarta edició del festival Art&Xoc