Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs es reuneix amb la Confraria de Pescadors

L’Ajuntament de Vinaròs es reuneix amb la Confraria de Pescadors

159

Aquesta setmana la regidora d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Anna Fibla, s’ha reunit amb el president de la Confraria de Pescadors de Sant Pere, Mateo Fresquet, per tal d’escoltar les principals demandes del sector. Actualment al port de Vinaròs hi ha una vintena d’embarcacions tres dedicades a la llum, vuit a l’arrastre i 17 d’arts menors, fent un total de més de 120 treballadors.

Durant la reunió la regidora Fibla va atendre totes les demandes de la Confraria que sobretot incidien en la necessitat de disposar d’una llotja renovada, amb millor eficiència energètica, que supose un estalvi important en la despesa elèctrica. Així mateix, també sol·liciten l’adquisició d’una nova màquina de gel, que també siga més eficient.

Fibla assenyalava que “des de l’Ajuntament es farà tot el possible per atendre les demandes de la Confraria, d’una banda, amb la sol·licitud de subvencions a les administracions superiors, i d’altra banda, amb la confecció de partides pressupostàries per tal de poder atendre aquelles demandes on l’Ajuntament tinga competències”. En aquest sentit, insistia que és important mantenir aquest tipus de reunions, sobretot per anar amb una mateixa veu a l’hora de sol·licitar ajudes a les administracions.

Fresquet també demanava realitzar la neteja de la superfície marina del port, una mesura que segons assenyalava es podria reivindicar de forma conjunta amb Benicarló i Peníscola per a tenir més força davant de les administracions. D’altra banda, també reivindicava a l’Ajuntament la posada en marxa de campanyes de promoció del producte marítim, que ajuden augmentar el consum i per tant les vendes de les captures.

Per acabar la regidora Fibla feia un balanç positiu de la reunió i agraïa la bona disposició de Fresquet, insistint que des de l’Ajuntament faran tot el possible per atendre les demandes del sector pesquer.

Article anterior(Autoayuda) Camino A vs Camino B
Article següentÈxit de la segona nit de ‘botigues al passeig’