Inici PREMSA VALENCIANA L’Ajuntament de Vinaròs celebra l’aprovació de la llei valenciana LGBTI

L’Ajuntament de Vinaròs celebra l’aprovació de la llei valenciana LGBTI

312

L’Ajuntament de Vinaròs ha celebrat avui a les 11:30h a la porta del consistori un acte amb motiu de la recent aprovació de la llei valenciana LGBTI.

Aquesta llei reconeix la igualtat i el dret a la no discriminació de persones lesbianes, gays, bisexuals, trans i intersexuals i també assenyala que les administracions públiques de la Comunitat Valenciana i el Síndic de Greuges vetllaran per aquest dret i podran actuar d’ofici, sense necessitat de denuncia o queixa.

Enric Pla, alcalde de Vinaròs, ha indicat que amb aquesta llei em donat un pas molt important, destacant que “La Generalitat obligarà a les administracions a tenir un servei públic d’orientació a les persones LGBTI i familiars”. “La llei crea també un espai a la memòria, ja que és important ser conscients de la repressió i tenir en el record a totes aquelles persones que al llarg de la història han sigut lluitadores. Una llei ambiciosa però encara queda molt camí per arribar a la igualtat real, per això l’Ajuntament està obligat a partir d’ara a treballar per a dur a la seua organització les normes necessàries per aconseguir aquesta normalització, ens comprometem a donar suport i desenvolupament a aquesta llei”, ha esmentat l’alcalde.

Mamen Ruiz, regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat, ha informat de la creació d’una associació LGBTI a Vinaròs, que es presentarà el dia 1 de desembre i ha convidat a tothom a formar part d’aquest acte.

Una concentració formada per membres de la majoria de grups municipals, i diferents entitats i col·lectius, com l’associació FEMME FORÇA i la nova associació LGBTI de Vinaròs, donant suport al col·lectiu LGTBI i acompanyar-los en aquest important avanç.

Article anteriorPeñíscola RehabMedic se acerca a la Copa tras ganar a Cartagena
Article següentReacciona el Club Balonmano Vinaròs i aquesta setmana guanya tots el partits