Inici PREMSA VALENCIANA L’Ajuntament de Vinaròs celebra l’aprovació de la llei valenciana LGBTI

L’Ajuntament de Vinaròs celebra l’aprovació de la llei valenciana LGBTI

84
COMPARTIR

L’Ajuntament de Vinaròs ha celebrat avui a les 11:30h a la porta del consistori un acte amb motiu de la recent aprovació de la llei valenciana LGBTI.

Aquesta llei reconeix la igualtat i el dret a la no discriminació de persones lesbianes, gays, bisexuals, trans i intersexuals i també assenyala que les administracions públiques de la Comunitat Valenciana i el Síndic de Greuges vetllaran per aquest dret i podran actuar d’ofici, sense necessitat de denuncia o queixa.

Enric Pla, alcalde de Vinaròs, ha indicat que amb aquesta llei em donat un pas molt important, destacant que “La Generalitat obligarà a les administracions a tenir un servei públic d’orientació a les persones LGBTI i familiars”. “La llei crea també un espai a la memòria, ja que és important ser conscients de la repressió i tenir en el record a totes aquelles persones que al llarg de la història han sigut lluitadores. Una llei ambiciosa però encara queda molt camí per arribar a la igualtat real, per això l’Ajuntament està obligat a partir d’ara a treballar per a dur a la seua organització les normes necessàries per aconseguir aquesta normalització, ens comprometem a donar suport i desenvolupament a aquesta llei”, ha esmentat l’alcalde.

Mamen Ruiz, regidora de Política Social, Igualtat i Discapacitat, ha informat de la creació d’una associació LGBTI a Vinaròs, que es presentarà el dia 1 de desembre i ha convidat a tothom a formar part d’aquest acte.

Una concentració formada per membres de la majoria de grups municipals, i diferents entitats i col·lectius, com l’associació FEMME FORÇA i la nova associació LGBTI de Vinaròs, donant suport al col·lectiu LGTBI i acompanyar-los en aquest important avanç.