Inici PEÑÍSCOLA L’Ajuntament de Peníscola rep una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”...

L’Ajuntament de Peníscola rep una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank

341

L’Ajuntament de Peníscola ha rebut el suport de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank en el lliurament de dotze tauletes per als usuaris de la Unitat de Respir Familiar. L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament ha rebut una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, al costat de la regidora de l’àrea de Benestar Social, María Jesús Albiol, han participat en el lliurament als majors dels dotze dispositius electrònics, gràcies a l’ajuda de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank.
“Aquestes tauletes permetran que, gràcies a les noves tecnologies, els nostres majors duguen a terme més activitats d’estimulació cognitiva i exercicis de memòria”, ha explicat la regidora de l’àrea. L’alcalde, Andrés Martínez, ha valorat la unitat com “molt necessària i molt útil, ja que les famílies i cuidadors de dependents en un grau inicial compten amb un servei totalment gratuït on poder confiar els seus majors; un servei que millora dia a dia i que compta amb monitors i voluntaris que ens enorgulleixen a tots”. Tots dos han mostrat el seu agraïment a la Fundació “la Caixa” i a CaixaBank per la seua col·laboració.
Aquesta unitat per a majors a Peníscola es va posar en marxa el 2016 amb la col·laboració de la Diputació Provincial i, al llarg d’aquests cinc anys, no sols s’ha ampliat l’horari de cobertura del servei, sinó també les seues instal·lacions i equipaments.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank
Gràcies a la seua estructura territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seua labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social.
La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguen accedir a ajudes econòmiques per a tirar avant els seus programes. D’aquesta forma, el 2020, es van secundar més de 8500 projectes pertanyents a 7000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha col·laborat, a través de CaixaBank, amb 1700 projectes relacionats amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.