Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Ajuntament de Canet lo Roig modernitza l’entorn de l’església de Sant Miquel

L’Ajuntament de Canet lo Roig modernitza l’entorn de l’església de Sant Miquel

56

L’actuació pretén unificar el centre històric de la població del Baix Maestrat i compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana

Les obres d’adequació i renovació de l’entorn de l’església de Sant Miquel i muralles de Canet lo Roig estan a punt d’acabar. Una ambiciosa iniciativa que ha consistit a renovar de manera integral el nucli urbà “per embellir-lo, fer-lo més accessible i dotar-lo d’una personalitat pròpia”, explicava l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, qui recordava que “són obres similars a les que s’han fet en les places Espanya i Nova”.

“El Govern municipal ha tingut clar des del primer minut, que totes les obres projectades en la trama urbana, especialment en el cor de Canet lo Roig, havien de tindre una mateixa estètica per tal que fora atractiu no sols per a les veïnes i veïns del poble sinó per als visitants, perquè considerem que el turisme es un pilar també important de l’economia local com hem pogut comprovar este passat cap de setmana amb Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i Cultura Gastro, que tindran continuació els dies 8 i 9 de juny”.

Unes obres que han comptat amb una subvenció de la Generalitat Valenciana de 150.000 euros. La resta, fins als 181.198,06 euros, que es el que puja, serà sufragada per l’Ajuntament de Canet lo Roig.

Pallarés, es mostrava satisfeta pel balanç “més que positiu que podem fer fins ara, en allò que es referix al patrimoni de Canet lo Roig” “Queda molt per fer, un exemple ho tenim en la mateixa església, però entre tots, estem recuperant elements rellevants del nostre patrimoni. Un exemple són les campanes, el retaule de Sant Miquel que presentaven este passat diumenge, el calvari, entre altres coses, que junt amb les nostres oliveres mil·lenàries fan que Canet lo Roig siga una localitat atractiva per al visitant, especialment”.

Bona participació’

L’alcaldessa no desaprofitava l’ocassió per a destacar la bona participació que van tindre les jornades que arrancaven el dissabte amb diverses ponències i culminaven el diumenge amb una ruta pels camps d’oliveres del terme municipal i la inauguració del retaule de Sant Miquel a l’església.

“Pensem que la iniciativa ha sigut molt bona per tal de seguir posant en valor el ric patrimoni que tenim com són les oliveres. Des de l’Ajuntament, ja estem treballant en el cap de setmana del 8 i 9 de juny, que serà mol més lúdic amb la presència de grans cuiners que ens delectaran amb plats que reafirmarà la qualitat del nostre oli d’oliva, però no faltaran les parades amb productes de proximitat i les nostres associacions que juguen sempre un paper molt important en tot allò que fem”, indicava.