Inici COMARQUES L’Ajuntament de Càlig rebrà noves ajudes per a renovar l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Càlig rebrà noves ajudes per a renovar l’enllumenat públic

357

 

El programa de l’Ivace està dirigit a municipis de menys de 20.000 habitants i va destinat a avançar cap a un nou model energètic més sostenible

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, ha ampliat en 1,6 milions d’euros el pressupost previst inicialment per al programa de renovació d’enllumenat públic, que en un primer moment es va publicar amb un pressupost de 2 milions d’euros. El municipi de Càlig serà un dels beneficiats amb les noves ajudes, que van destinades a poblacions de menys de 20.000 habitants, i que complementaran els treballs de millora de les lluminàries de la població que ja ha iniciat el consistori, una inversió que s’ha sufragat amb fons propis municipals.

La iniciativa té com a objectiu ajudar a reduir la factura energètica dels municipis i avançar, al mateix temps, cap a un nou model energètic més sostenible. Així, l’Ivace sufragarà part de la renovació de l’enllumenat públic a Càlig. Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que se sufragaran destaca la substitució de les lluminàries per tecnologia led, de major eficiència energètica, entre d’altres. L’Institut Valencià calcula que amb aquestes mesures, es pot arribar a la reducció de fins al 70% del consum energètic de l’enllumenat, que constitueix la principal despesa energètica d’un municipi i, encara que és molt variable, ve a representar el 50% de la seua factura energètica. En el cas de municipis xicotets aquest percentatge pot arribar al 70%. Segons les estimacions d’Ivace Energia, la renovació de l’enllumenat públic en un xicotet municipi per un eficient amb lluminàries leds reduiria un 70% el consum energètic d’enllumenat.

Aquesta línia d’incentius compten amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en un percentatge del 50% a través del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana vigent per al període 2014-2020, dins de l’Eix Prioritari 4 (Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors).

Article anteriorVinaròs pierde la oportunidad de restaurar la Arciprestal
Article següentPresentació de ‘Las Alas del Miedo’