Inici COMARQUES L’ajuntament de Càlig organitza una xerrada al voltant del reciclatge orgánic

L’ajuntament de Càlig organitza una xerrada al voltant del reciclatge orgánic

368

L’objectiu és conscienciar la població per a que reutilitze els residus orgànics i ajude a convertir-los en compost

‘Dóna-li un mos a la contaminació’ és el lema de la campanya que, en col·laboració amb BioNord i el Consorci Castelló Nord, l’Ajuntament de Càlig vol posar en marxa per tal de conscienciar la població en el reciclatge dels residus que es generen a les vivendes de la població. Per això, s’ha organitzat una xerrada este divendres, 19 d’octubre, que versarà sobre la conversió dels residus orgànics en compost, el producte amb què s’empra per abonar les plantes.

La xerrada es durà a terme al Centre de Cultura a les 19:30 hores, i amb ella, es mostrarà quins són els beneficis per al medi ambient i la natura de la utilització del compost, que podem fer a casa nosaltres mateixos, o que podem ajudar a fer tot dipositant els residus orgànics al contenidor marró.

Els diferents materials d’origen orgànic que tota persona genera en el seu dia a dia (com ara restes de fruita i verdura), són sotmesos a un procés biològic controlat d’oxidació denominat compostatge. El compost te un aspecte terròs, lliure d’olors i de patògens, i és emprat com a abonament de fons i com a substitut parcial o total de fertilitzants químics. Cal destacar que Càlig va ser municipi pioner l’any 2016 a nivell autonòmic en la implantació del reciclatge selectiu de residus orgànics.

Article anteriorL’ADL realitza el programa Comença a Exportar
Article següentBan alcaldía de Vinaròs, ALERTA ROJA PLUTJA