Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Ajuntament de Càlig aprova una rebaixa de l’IBI urbana i rústica

L’Ajuntament de Càlig aprova una rebaixa de l’IBI urbana i rústica

218

L’alcaldessa apunta que “els comptes de l’Ajuntament són positius, i per tant podem assumir perfectament la baixada del tipus impositiu”.

L’últim ple celebrat a l’Ajuntament de Càlig va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra de l’oposició, del Partit Popular, la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles. Tal i com va explicar l’alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, durant la seua intervenció, l’IBI urbana per a 2020 baixa en 8 punts percentuals respecte a l’exercici actual, de manera que passarà al tipus impositiu del 0,65.

D’aquesta manera, com detallava Borràs, “hem baixat des de 2014 un total de 28 punts del tipus impositiu dels immobles de urbana, i si bé hi ha molta gent no veu eixa baixada al seu rebut, és perquè Hisenda proposa cada any un augment del valor cadastral; si des de l’Ajuntament no haguérem baixat eixos 28 punts, seria molt més el que pagaríem de IBI urbana”.

Pel que fa a l’IBI de rústica, l’alcaldessa va explicar que “a l’any 2007 pagàvem el 0’72 i al 2008 va pujar al 0’74, i fins ara, que proposem baixar 9 punts fins al 0,65”. Borràs va detallar que enguany, s’ha dut a terme la revisió cadastral a rústica, de manera que “ara pagaran propietats que fins ara a Càlig no pagaven, mentre que a altres pobles ja fa anys que paguen, així com modificacions que s’ha fet dins de propietats i que no s’han donat d’alta voluntària, difícil o impossible de detectar si no és amb revisió aèria”.

La primera edil va assegurar que “els comptes de l’Ajuntament són positius, i per tant podem assumir perfectament la baixada del tipus impositiu, que xifrem inicialment en 32.000 €, sense que supose un minvament de les inversions i els serveis a la població”.

Article anteriorEl Pilar a Vinaròs
Article següentVinaròs se marca el objetivo de reducir un 40% las emisiones de CO2 antes del 2023