Inici BENICARLÓ L’ajuntament de Benicarló valora molt positivament les Falles 2019

L’ajuntament de Benicarló valora molt positivament les Falles 2019

292

El bon oratge ha afavorit l’assistència massiva als casals fallers al llarg del dia i la nit. Tot i la concentració de milers de persones els dies centrals de la festa, les Falles se salden amb un nivell d’incidents per baix de l’habitual gràcies a la planificació prèvia, segons l’ajuntament.

El regidor de Festes i Falles, Ilde Añó, el regidor de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, i el cap de la Policia Local, Agustín Parra, han fet balanç de les Falles de 2019. El regidor de Festes i Falles ha destacat la gran afluència de públic al llarg de la setmana fallera i ha remarcat que «els casals han estat plens no només per les nits, sinó també al migdia gràcies al bon oratge». Añó també ha ressaltat «el baix nivell d’incidències gràcies a les reunions prèvies de seguretat que van tenir lloc entre els presidents de les falles, de les penyes i la Junta de Seguretat, una mostra de què la festa de les Falles va pel bon camí».

A més, Añó ha volgut agrair el treball que han dut a terme les comissions falleres, la Junta Local Fallera, la Brigada d’Obres i Serveis i l’empresa encarregada de la neteja.

Pel que respecta a les incidències, tant el regidor de Policia i Seguretat com el cap de la Policia Local han coincidit en què, «tot i la presència insuficient d’efectius de la Policia Local, aquestes Falles han transcorregut dins de la normalitat, especialment gràcies a la planificació prèvia». Bueno ha reconegut que la plantilla de «la Policia Local s’ha de reforçar» però ha destacat que «així i tot, les Falles han estat igual o millors que l’any passat, amb un nombre inferior de queixes». Per la seua part, Parra considera que «aquestes dades són, en part, gràcies al treball que ha dut a terme tant Protecció Civil com la Brigada d’Obres i Serveis ajudant la plantilla de la Policia Local».

En aquest sentit, el cap de la Policia Local ha detallat que enguany s’han reduït les queixes pels coets (30 enguany per 59 el 2018) i ha disminuït el trencament de retrovisors (3 enguany per 36 el 2018). També han baixat els casos d’alteració d’ordre públic (41 enguany per 44 el 2018) i del nombre de casos d’atencions sanitàries a persones begudes (6 enguany per 11 el 2018).

La resta d’incidències la completen quatre queixes de veïns pels nivells alts de música als casals i la identificació de set persones per fer botellón, a més d’haver controlat quatre llocs habituals en què es du a terme aquesta pràctica. Per últim, han augmentat el nombre de contenidors cremats (8 enguany per 3 el 2018).

Podeu trobar més notícies de les Falles a la nostra web, amb galeries exclusives

Totes les Falles 2019 (Galeria)

(Galeria) Actes fallers del día de Sant Josep

i no oblideu visitar la nostra hemeroteca:

 

Article anterior(Avance) Entrevista a Jordi Moliner (Compromís per Vinaròs)
Article següentParc eòlic de Torre Miró