Inici BENICARLÓ L’Ajuntament de Benicarló renova els convenis amb Ateneu Maestrat i AFA Benicarló

L’Ajuntament de Benicarló renova els convenis amb Ateneu Maestrat i AFA Benicarló

203

Cadascuna de les entitats rebrà una subvenció nominativa de 5.000 euros per a la gestió dels centres assistencials i l’execució dels programes d’autonomia personal que tenen en marxa. Entre les dos associacions atenen 73 persones en un espai municipal ubicat a l’Edifici Irta

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, ha firmat els dos convenis que anualment es renoven amb dos de les entitats socials de Benicarló que compten amb centres assistencials: Ateneu Maestrat, que atén persones amb dany cerebral sobrevingut, esclerosi múltiple i altres malalties neurològiques; i AFA Benicarló, que tracta persones afectades d’alzhéimer i altres demències.

Les dos entitats presten servei en les instal·lacions municipals de l’Edifici Irta i compten amb el suport de l’Ajuntament, que, a més de cedir-los l’espai per a prestar els serveis, els atorga una subvenció nominal de 5.000 euros a cadascuna per a la gestió dels centres i per a l’execució dels programes d’autonomia personal que tenen en marxa.

Actualment, Ateneu Maestrat atén 38 persones de tota la comarca (19 de Benicarló), a qui ofereix programes d’informació i assessorament, de formació i sensibilització, de promoció de l’autonomia personal, d’inserció sociolaboral, d’empoderament femení, de salut sexual, d’esports i activitat física i de participació ciutadana. També s’ofereix un programa infanto-juvenil, a més de transport adaptat per a les persones usuàries.

Pel que fa a AFA Benicarló, actualment està donant servei a 35 persones a través de la Unitat de Respir, un centre on els usuaris i usuàries treballen l’estimulació cognitiva i sensorial, l’atenció al llenguatge o l’autonomia personal a través de tallers d’activitats quotidianes de la vida. Paral·lelament, també es treballen la coordinació, l’equilibri o el coneixement del mateix cos.

L’alcalde ha valorat de forma molt positiva la renovació dels dos convenis anuals i ha destacat «el paper fonamental que duen a terme les dos associacions oferint suport, informació i recursos a les persones afectades i les seues famílies».

Juanma Cerdá ha dit que «aquests convenis reafirmen el nostre compromís amb les associacions, ja que els permetran continuar desenvolupant el seu treball, a més de promoure la consciència i fomentar la solidaritat cap a les persones que pateixen dany cerebral sobrevingut o que estan malaltes d’alzheimer».