Inici BENICARLÓ L’ajuntament de Benicarló prepara un pla Municipal d’infància i adolescència

L’ajuntament de Benicarló prepara un pla Municipal d’infància i adolescència

409

La Regidoria de Serveis Socials està ultimant l’elaboració d’un Pla Municipal d’Infància i Adolescència que permetrà planificar les polítiques en aquests dos àmbits i reforçar la presència dels infants i els joves en els òrgans de participació. El Pla preveu la creació del Consell Municipal d’Infància i Adolescència.

Després de fer un diagnòstic de situació de la infància i l’adolescència a Benicarló i establir-ne les  debilitats, oportunitats, fortaleses i amenaces (DAFO), la Regidoria de Benestar Social ha iniciat la fase de participació del futur Pla Municipal d’Infància i Adolescència. Una fase que culminarà amb la redacció definitiva del document que ha de determinar les accions i planificar les polítiques a desenvolupar a Benicarló en relació amb la infància i l’adolescència.

En aquesta fase hi participen tècnics municipals i d’altres àmbits, representants polítics i membres d’entitats del tercer sector, incloses les AMPAs, Junta Local Fallera, Coordinadora de Penyes, Consell Municipal d’Esports, Consell Municipal de Cultura i entitats socials vinculades a la infància i l’adolescència. Cadascun, fent propostes que es podran s’aniran incorporant a la redacció  del document final.

Una de les principals aportacions relacionades amb el Pla serà la creació del Consell Municipal d’Infància i Adolescència, que comptarà amb una àmplia representació d’alumnes de primària i secundària, elegits a través d’un procés electoral que tot just s’està començant a preparar en col·laboració amb tots els centres educatius de la ciutat. Els xiquets i xiquetes que resulten escollits faran també les seues pròpies aportacions abans de la redacció definitiva del Pla.

Està previst que la constitució del Consell Municipal d’Infància i Adolescència es faça efectiva el 20 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Infància.