Inici BENICARLÓ L’Ajuntament de Benicarló no cobrarà ocupació de via pública mentre dure l’estat...

L’Ajuntament de Benicarló no cobrarà ocupació de via pública mentre dure l’estat d’alarma

302

La mesura beneficiarà bars, restaurants i cafeteries i també als paradistes del mercat ambulant. La zona blava queda en suspensió, i pel que fa a les activitats esportives i les classes de la UP, s’intentaran recuperar les classes o es tornaran els diners.

L’Ajuntament de Benicarló ha començat a adoptar mesures per a pal·liar, en la mesura del possible, els efectes negatius del coronavirus sobre l’economia del municipi.

Una de les primeres mesures ha estat la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública als bars i cafeteries que, des del passat dissabte a les 0.00 hores, estan tancats per ordre de la Generalitat Valenciana. L’alcaldessa, Xaro Miralles, ha assegurat que «mentre dure l’estat d’alarma, l’Ajuntament no cobrarà aquesta taxa, com una mesura per a frenar les conseqüències negatives del COVID19  i també per a ajudar a reactivar l’economia local, una vegada superem aquest episodi».

La rebaixa de la taxa, que s’aplicarà proporcionalment, afectarà també els comerciants ambulants del Mercat del Dimecres.

Paral·lelament, també s’ha anul·lat la zona blava mentre dure l’estat d’alarma, que s’allargarà almenys fins al 29 de març.

Per últim, les activitats esportives organitzades per l’Ajuntament en el marc de la Campanya Esportiva d’Hivern, així com les classes de la Universitat Popular, s’intentaran recuperar a final de curs, tot i que també s’ha previst la possibilitat de retornar els diners.

L’Ajuntament de Benicarló continua estudiant l’aplicació d’altres mesures addicionals que contribuïsquen a disminuir els efectes del COVID19 sobre l’economia municipal. Així ho ha destacat l’alcaldessa, que ha remarcat que «farem tot el que estiga en les nostres mans per a què Benicarló es recupere el més prompte possible».