Inici BENICARLÓ L’Ajuntament crearà un pàrquing per a vehicles al costat del Mercat

L’Ajuntament crearà un pàrquing per a vehicles al costat del Mercat

363

L’Ajuntament ha firmat un contracte d’arrendament per una parcel·la amb capacitat per a 67 vehicles. Seran necessaris treballs d’adequació i pavimentació del solar abans d’obrir-lo al públic.

L’Ajuntament de Benicarló ha arrendat un solar de més de 1.500 metres quadrats al carrer de Joan Carles I que es destinarà a aparcament públic i que permetrà cobrir les necessitats d’estacionament del Mercat de Benicarló i compensarà la pèrdua de places de pàrquing com a conseqüència de les obres de regeneració de l’entorn del Mercat.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha expressat la seua satisfacció per la firma d’aquest contracte «que suposarà una millora molt important per als clients del Mercat i que contribuirà a dinamitzar tota la zona del centre de la ciutat».

Xaro Miralles ha reiterat «el compromís de l’equip de govern amb la revitalització del Mercat» i ha explicat que «ara per ara, estem estudiant quina serà la millor fórmula de gestió d’aquest aparcament».

El contracte d’arrendament s’ha firmat per un període de sis anys i entrarà en vigor el proper 1 d’agost, tot i que seran necessàries obres d’adequació del solar abans de fer efectiu l’ús de la parcel·la com a aparcament.

En concret, el projecte redactat pels Serveis Tècnics Municipals preveu l’enderrocament del mur perimetral del solar i el desbrossament i asfaltat de la superfície. A més, es dotarà el solar d’enllumenat públic i s’adequaran les zones d’entrada i sortida.

Regeneració de tot l’entorn

L’adequació d’aquest aparcament anirà en paral·lel a les obres d’intervenció i regeneració urbana de l’entorn de la plaça del Mercat, un projecte que suposarà la reordenació de l’espai exterior i la pavimentació de la zona per tal de dotar-la d’una nova imatge.

El projecte, valorat en 333.752,88 euros (IVA inclòs), està cofinançat per la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i per la Diputació de Castelló i se suma a un altre projecte de millora de la climatització del Mercat que s’ha presentat a les ajudes PIREP, valorat en 837.644,12 euros.