Inici ALTRES NOTICIES L’AEPV condemna la retirada de llibres LGTBI als instituts de Castelló

L’AEPV condemna la retirada de llibres LGTBI als instituts de Castelló

94

L’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) vol manifestar el seu rebuig absolut a la mesura cautelar sol·licitada per l’Asociación Abogados Cristianos i la decisió de retirar un lot de llibres de temàtica LGTBI de les biblioteques escolars de Castelló. En aquest sentit, l’AEPV declara la seua solidaritat no només amb totes les editorials i autors afectats per aquesta ordenació, sinó també amb els professionals de l’educació i l’alumnat que es veuran perjudicats per l’absència d’aquestes lectures.

La col·lecció de més de 30 títols amb perspectiva i temàtica LGTBI es va repartir en onze instituts de la ciutat en el marc d’una campanya de l’Ajuntament de Castelló per a facilitar eines de treball i reflexió a estudiants i professors.

Des de l’AEPV defensem els llibres com a vehicle excepcional de transmissió del coneixement, una porta per a descobrir infinites formes de viure i veure el món i una eina per a desenvolupar l’empatia i el respecte a la diversitat. Per això, considerem la retirada d’aquests volums un atac a la llibertat d’expressió, una nova manifestació de censura i una manera de privar a l’estudiantat d’una font d’aprenentatge.

Article anteriorVinaròs: a l’antic col·legi Sant Sebastià l’estan ficant bonic
Article següentCOCEMFE MAESTRAT celebra la 1ª jornada de responsabilidad social “¿nos comprometemos”?