Inici VINARÒS La UPCCA participa a l’Estiu Jove amb un taller sobre prevenció del...

La UPCCA participa a l’Estiu Jove amb un taller sobre prevenció del consum de drogues

251

El taller, que va ocupar tot el matí, va comptar amb diferents activitats. A la primera part, es va realitzar una psicoeducació sobre que és una addicció, tipus de drogues i conseqüències del consum, entre tallers. Tot això mitjançant la realització de fitxes, el visionat de vídeos i el debat.

La segona part de l’activitat va consistir en una gimcana amb diferents proves, en les quals es va treballar amb jocs com puzles, bitlles o mímica, a més de la identificació de les conseqüències de diferents drogues, creences falses que existeixen en la població general, la classificació de les drogues segons el seu efecte en el cervell i les alternatives d’oci saludable al consum.

Els adolescents són un dels grups més vulnerables davant el consum, per això des de la UPCCA s’implanten programes de prevenció a les escoles i als IES, a més també es realitzen tallers i activitats fora de l’àmbit educatiu amb col·laboracions amb el Casal Jove a l'”Estiu Jove” i amb el CME al “Jovesport”, que tenen com a objectiu sensibilitzar als adolescents per reduir i/o evitar el consum.

Destacar que la UPCCA és un servei municipal i gratuït al que pot accedir qualsevol ciutadà que necessite informació, assessorament o intervenció en la prevenció de conductes addictives.

Article anteriorEs destinen 10.000€ per a reparació de camins i carreteres des d’Obres i Serveis
Article següent1ª escuela de la provincia de Castellón de Pole Dance